Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία φουντώνει ξανά με τις ρωσικές δυνάμεις να επιχειρούν γύρω από το Ντονμπάς, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν τον κουμπάρο και φυγόδικο πολιτικό του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βίκτορ Μεντβεντσούκ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, απλά σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε για ειδική επιχείρηση από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κατήγγειλε εκατοντάδες βιασμούς παιδιών κι ενός βρέφους από Ρώσους στρατιώτες

Μάλιστα, ο Ζελένσκι δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του Μεντβεντσούκ με χειροπέδες, ύστερα από μια «επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων» για τη σύλληψή του. Τον Φεβρουάριο, η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε πως ο Μεντβεντσούκ, ηγέτης του κόμματος «Αντιπολιτευόμενη Πλατφόρμα - Για τη Ζωή», είχε διαφύγει από κατ’ οίκον περιορισμό, αφότου βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία της προδοσίας. Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ο οποίος σημειωτέον έχει δηλώσει ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι νονός της κόρης του, αρνείται ότι έχει κάνει οτιδήποτε μεμπτό.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε στο Facebook:

«Μια ειδική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χάρη στην SBU (σ.σ. Τα αρχικά των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών). Μπράβο! Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν.

Δόξα στην Ουκρανία».