Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται για την υγεία του αναφέρει κανάλι στο Telegram που έχει κάνει διάφορους ισχυρισμούς για την ευημερία του Ρώσου προέδρου. Σύμφωνα με την εν λόγω ανάρτηση, ο ίδιος υπέστη νυχτερινό τρόμο από φόβο για την υγεία του αργά το βράδυ της Παρασκευής, εκδηλώνοντας έντονη ναυτία με τους γιατρούς να σπεύδουν στο πλάι του για περίπου τρεις ώρες, ανέφερε το κανάλι General SVR, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Η Μόσχα κλείνει άλλη μία τουρμπίνα του Nord Stream 1 για συντήρηση 

Οπως ανέφερε το κανάλι πλέον ο Πούτιν έχει αναρρώσει, αλλά δεν αποκλείεται να αντικατασταθεί από έναν... σωσία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα ή να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία «deep fake» για να οργανώσει τηλεοπτικές εμφανίσεις!

Ουκρανία: «Σωσίας του Πούτιν στο Ιράν»

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μέρες αφότου ο αρχηγός κατασκοπείας της Ουκρανίας υπονόησε ότι ο Πούτιν είχε αντικατασταθεί από έναν σωσία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ιράν. Ο Κίριλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, εξέφρασε τις εν λόγω υποψίες μετά την εξέταση ενός βίντεο που έδειχνε τον Ρώσο ηγέτη να κατεβαίνει από αεροπλάνο στην Τεχεράνη την περασμένη Τρίτη. «Παρακαλώ δείτε τη στιγμή της εξόδου του Πούτιν από το αεροπλάνο. Είναι πράγματι ο Πούτιν;», είπε, μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.

Το κανάλι General SVR είχε ισχυριστεί στο παρελθόν ότι ο Πούτιν νοσηλεύεται κρυφά για καρκίνο και ότι ο κορυφαίος σύμβουλός του, Νικολάι Πατρούσεφ, τον αντικαθιστά τακτικά κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Η χρήση σωσία δεν αποτελεί... καινοτομία

Κανένας από τους ισχυρισμούς του καναλιού δεν έχει επαληθευτεί, αλλά ο Πούτιν δεν θα ήταν ο πρώτος Ρώσος ηγέτης που θα χρησιμοποιούσε σωσία, εάν κάτι τέτοιο μπορούσε να αποδειχθεί. Ο Ιωσήφ Στάλιν λέγεται ότι χρησιμοποίησε πολλαπλούς σωσίες όσο βρισκόταν στην ηγεσία της Σοβιετικής Ένωσης, δύο από τους οποίους μάλιστα εμφανίστηκαν για να μιλήσουν για την εμπειρία.

Ο ένας, γνωστός ως «Ρασίντ», ισχυρίστηκε ότι ήταν ένας από τους αρκετούς άντρες που εργάζονταν στην KGB για να αντικαταστήσουν τον Στάλιν κατά τις δημόσιες εμφανίσεις στις οποίες ο Σοβιετικό ηγέτης φοβόταν ότι θα τον δολοφονούσαν ή για να δώσει στο κοινό την εντύπωση ότι ήταν υγιής, όταν ήταν άρρωστος. Ο Φέλιξ Νταντάεφ εμφανίστηκε στη συνέχεια το 2008 για να ισχυριστεί ότι ήταν ακόμη ένας από τους σωσίες, λέγοντας ότι το καθεστώς του Πούτιν του είχε δώσει την άδεια να πει την ιστορία του μέσω κρατικών μέσων ενημέρωσης.