Μενού
putin
Βλαντίμιρ Πούτιν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Νερό στο κρασί του φαίνεται πως ρίχνει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του σήμερα, Παρασκευή (9/12) η Ρωσία θα πρέπει στο μέλλον να καταλήξει σε συμφωνίες με το Κίεβο, τονίζοντας παράλληλα πως η Μόσχα νιώθει προδομένη από την κατάρρευση των συμφωνιών του Μινσκ. Την ίδια ώρα, βέβαια, ο Πούτιν δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέες απειλές για τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν ανέφερε ότι η Γερμανία και η Γαλλία – που μεσολάβησαν για συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, μεταξύ της Ουκρανίας και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το 2014 και το 2015 – πρόδωσαν τη Ρωσία και τώρα χορηγούν όπλα στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χώρα τολμήσει να επιτεθεί στη Ρωσία με πυρηνικά όπλα θα εξαφανιστεί από προσώπου γης. Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν έχει εντολή να εξαπολύσει ένα πρώτο προληπτικό πυρηνικό πλήγμα, σε αντίθεση με ΗΠΑ, αλλά ότι τα ρωσικά προηγμένα υπερηχητικά όπλα θα διασφαλίσουν ότι η Ρωσία θα μπορεί να απαντήσει σθεναρά αν δεχτεί ποτέ επίθεση.