Μενού
rolex2
H Βρετανίδα υπουργός με το Rolex | SkyNews
  • Α-
  • Α+

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία, γιατί τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις ζητώντας αύξηση μισθών, η υπουργός Παιδείας σε δημόσια εμφάνιση φόρεσε ένα Rolex αξίας 11.000 ευρώ και ζήτησε από τους απεργούς να είναι «ρεαλιστές». Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Γκίλιαν Κίγκαν που εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 16 ετών, όμως έχει αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, είναι μέλος των Συντηρητικών και αρέσκεται να κάνει επίδειξη πλούτου. Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, είναι ένας από τους πλουσιότερους Βρετανούς πολίτες.  Σε συνέντευξη που έδωσε λοιπόν στο Sky News, χαρακτήρισε ως λυπηρό το γεγονός ότι το 85% των σχολείων στη χώρα είναι κλειστά και ισχυρίστηκε ότι οι αυξήσεις στους μισθούς θα τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό.

«Αυτό που δεν είναι ρεαλιστικό είναι να εξετάζουμε τον πληθωρισμό … Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να τροφοδοτήσουμε τον πληθωρισμό με αυξήσεις μισθών που τον καταστρέφουν. Πρέπει να φροντίσουμε όλους τους τομείς στην οικονομία», είπε χαρακτηριστικά. Αυτές οι δηλώσεις σε συνδυασμό με το πανάκριβο αξεσουάρ της, έχουν ξεσηκώσει σοβαρές αντιδράσεις στη Βρετανία, ενώ το NEU, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό συνδικάτο της Βρετανίας, ανέφερε πως «οι χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών έχουν ωθήσει πολλούς να εγκαταλείψουν το επάγγελμα».

«Ήταν δώρο για τα 50ά μου γενέθλια από την οικογένειά μου»

Δεν είναι πρώτη φορά που η Βρετανίδα υπουργός κατηγορείται για τις στιλιστικές τις, όχι και τόσο φθηνές, επιλογές, συζήτησε την κριτική που δέχθηκε για το ρολόι στο ραδιόφωνο LBC. Δέχθηκε για το ίδιο ρολόι κριτική τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου ξεκαθάρισε ότι ήταν δώρο για τα 50ά γενέθλιά της από τον σύζυγό της και την οικογένειά της και αναγνώρισε ότι ήταν «πολύ τυχερή» που το κατείχε.

Οι απεργοί εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με 100.000 δημόσιους υπαλλήλους, 70.000 πανεπιστημιακούς και χιλιάδες οδηγούς τρένων και προσωπικό των συνοριακών δυνάμεων.