Μενού
seismos-toyrkia
Σεισμός στην Τουρκία | Getty
  • Α-
  • Α+

«Η οικογένειά μου είναι στο δρόμο, μέσα στην παγωνιά, χωρίς νερό και φαγητό». Αυτό αναφέρει η Ευαγγελία Γιασάρ, φοιτήτρια νομικής στο Βέλγιο, στενοί συγγενείς της οποίας βρίσκονται στην πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, ενώ η περιοχή δοκιμάζεται από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο φονικός σεισμός. «Τις πρώτες ώρες δεν ήξερα εάν είναι ζωντανοί οι συγγενείς μου», ανέφερε η νεαρή, μιλώντας στο Live News του Mega, σχετικά με τις δυσκολίες στην επικοινωνία, λίγο μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Τόσο ο πατέρας όσο και η ξαδέρφη της κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή. «Φοβάμαι πολύ, αλλά όλη η οικογένειά μου ευτυχώς είναι εντάξει. Μου είπε η ξαδέρφη μου και ο πατέρας μου ότι έγινε μεγάλη καταστροφή. Η πρώτη μέρα ήταν πάρα πολύ δύσκολη, είχε χιόνια και βροχή. Είναι χωρίς φαγητό, νερό, σπίτι», συμπλήρωσε η Ευαγγελία Γιασάρ. Με τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων συνεχώς να αυξάνεται και τις επικοινωνίες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες, με τον καιρό να είναι απέναντι στους διασώστες, οι συγγενείς Τούρκων που μένουν στο εξωτερικό, αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής βοήθειας, Ευθύμη Λέκκας, μιλώντας από το Χατάι, έκανε λόγο για μεγάλες καταστροφές, καθώς ισοπεδώθηκε το 1/5 της πόλης, ενώ αναφορικά με την 7χρονη που έχασε τη ζωή της τόνισε ότι η ΕΜΑΚ προσπαθούσε επί τρεις ώρες για να τη διασώσει. Πάντως ζωντανοί ανασύρθηκαν η 6χρονη αδερφή της και ένας 50χρονος, ενώ αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό μίας γυναίκας.