Μενού
erdogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | AP
  • Α-
  • Α+

Το πρώτο μήνυμα Ερντογάν μετά τη νίκη στις εκλογές έστειλε ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας πάνω σε ένα λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ερντογάν τραγούδησε και είπε στον κόσμο «εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία σε εμάς».

«Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε», είναι ένας από τους στίχους του τραγουδιού που τραγούδησε μαζί με τον κόσμο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ακουγόταν σε όλες τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

«Από καρδιάς σας χαιρετίζω και σας συγχαίρω. Ζήσαμε μία γιορτή δημοκρατίας. Πήγατε στις κάλπες και με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας. Ευχαριστώ όλους σας», είπε αρχικά ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι διαφορετικά εδώ. Ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη είναι διαφορετική».

Μάλιστα, ένα από τα μηνύματα που τόνισε ο «Σουλτάνος», αφού επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, ήταν: «Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία σε εμάς. Εύχομαι στον Θεό να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε. Τι σας είχα πει; Ότι θα είμαστε μαζί όχι μέχρι σήμερα αλλά μέχρι τον θάνατο. Σας είπα ότι δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Αυτοί που μας υπηρετούν δεν πρόκειται να ηττηθούν και εμείς είμαστε ταγμένοι για την Τουρκία».

Σε εκείνο το σημείο το πλήθος φώναζε: «bye bye Κεμάλ».
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.