Μενού
erntogan - erdogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Εμανουέλ Μακρόν έστειλαν τα συγχαρητήριά τους στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη νίκη του στις τουρκικές εκλογές.

«Η νίκη στις εκλογές ήταν φυσικό αποτέλεσμα του ανιδιοτελούς έργου σας ως επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, σαφής απόδειξη της υποστήριξης του τουρκικού λαού στις προσπάθειές σας να ενισχύετε την κρατική κυριαρχία και να ασκείτε μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική», δήλωσε αρχικά ο Πούτιν.

«Εκτιμάμε ιδιαιτέρως την προσωπική σας συμβολή στην ενίσχυση των φιλικών ρωσοτουρκικών σχέσεων και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς», σημειώνει στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος.

«Η Γαλλία και η Τουρκία έχουν πολύ μεγάλες προκλήσεις να αντιμετωπίσουν μαζί», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος και ανάμεσα στις «προκλήσεις» αυτές, ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρει, στο μήνυμά του στο Twitter, την «επιστροφή της ειρήνης στην Ευρώπη, το μέλλον της Ευρωατλαντικής μας Συμμαχίας, τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Με τον πρόεδρο Ερντογάν, τον οποίο συγχαίρω, θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.