Μενού
erntogan - erdogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Μετά τη νίκη του στις τουρκικές εκλογές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη για την Άγκυρα, όπου έστειλε το μήνυμά του στον τουρκικό λαό από το μπαλκόνι του «λευκού παλατιού».

Έξω από το «παλάτι» του Ερντογάν στην Άγκυρα βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες υποστηριχτές του και κρατώντας τουρκικές σημαίες αποθέωσαν τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν εμφανίστηκε θριαμβευτής στο προεδρικό μέγαρο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (28/5).


«Αγαπάμε πολύ την Τουρκία. Υπάρχουν 320.000 άνθρωποι και οι δρόμοι από το αεροδρόμιο έως εδώ ήταν γεμάτοι. Μας αναθέσατε ξανά αυτό το καθήκον και συνεχίζουμε να χτίζουμε και να αναβιώνουμε μαζί τον τουρκικό αιώνα», ανέφερε αρχικά ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες μου που υπερασπίστηκαν τη θέλησή τους προσερχόμενοι στις κάλπες στις 14 και στις 28 Μαΐου, ανεξάρτητα από το κόμμα ή τον υποψήφιο που επέλεξαν».

Μεταξύ άλλων ο Ερντογάν σημείωσε στην πανηγυρική του ομιλία: «Δεν είμαστε οι μόνοι νικητές, νικήτρια είναι η Τουρκία. Νικητής είναι το έθνος μας και τα 85.000.000 του λαού

Δεν είμαστε προσβεβλημένοι, αγανακτισμένοι ή θυμωμένοι με κανέναν. Είναι πλέον καιρός να αφήσουμε στην άκρη όλες τις συζητήσεις και τις συγκρούσεις σχετικά με την προεκλογική περίοδο και να ενωθούμε γύρω από τους εθνικούς μας στόχους. Κάνουμε αυτό το κάλεσμα με όλη μας την καρδιά, όχι μόνο για λόγια».

«Θα είμαστε μαζί μέχρι τον θάνατο – Bye Bye Κεμάλ»

«Από καρδιάς σας χαιρετίζω και σας συγχαίρω. Ζήσαμε μία γιορτή δημοκρατίας. Πήγατε στις κάλπες και με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας. Ευχαριστώ όλους σας», είπε αρχικά ο Ερντογάν στο πρώτο του μήνυμα νωρίτερα από την Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι διαφορετικά εδώ. Ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη είναι διαφορετική».

Μάλιστα, ένα από τα μηνύματα που τόνισε ο «Σουλτάνος», αφού επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, ήταν: «Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία σε εμάς. Εύχομαι στον Θεό να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε. Τι σας είχα πει; Ότι θα είμαστε μαζί όχι μέχρι σήμερα αλλά μέχρι τον θάνατο. Σας είπα ότι δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Αυτοί που μας υπηρετούν δεν πρόκειται να ηττηθούν και εμείς είμαστε ταγμένοι για την Τουρκία».

Σε εκείνο το σημείο το πλήθος φώναζε: «bye bye Κεμάλ».
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.