Μενού
mpouzoukia ekklisia
Στιγμιότυπο από το event. | Youtube/@Rebetiko Carnival
  • Α-
  • Α+

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα η συναυλία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μπράιτον της Αγγλίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τρία ελληνικά γκρουπ, οι Rebetiko Carnival, οι Plastikes Karekles και οι Amagalma, έπαιξαν μουσική την περασμένη Κυριακή 19 Μαΐου μπροστά από το ιερό της εκκλησίας.

Η συναυλία διήρκεσε περίπου δύο ώρες και ακούστηκαν τραγούδια του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκι και του Ξαρχάκου.

Στην εκκλησία για τη μουσική παράσταση βρέθηκαν περίπου 100 άτομα, που αποθέωσαν τους καλλιτέχνες και δεν παρέλειψαν να τους χειροκροτήσουν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Να σημειωθεί ότι η τιμή του εισιτηρίου για το event ανήλθε στις 15 λίρες, ενώ οι μουσικοί τραγουδούσαν εντός του ναού υπό τους ήχους έγχορδων, μεταξύ των οποίων μπουζούκια και κιθάρες.

Εκκλησία: Η επίσημη αντίδραση

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας εξέφρασε «την βαθύτατη θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα, το οποίο διενεργήθηκε εντός του σεπτού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Brighton στην Νότια Αγγλία, προϊστάμενος του οποίου τυγχάνει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Γερμανός Κουρκούνης».

«Ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ούτε προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση επί του θέματος», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προέβη στα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπονται σε ανάλογες περιστάσεις ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων», σημειώθηκε στην ίδια ανακοίνωση.

«Ευχόμεθα ο Ύψιστος να διαφυλάττει την Εκκλησία από παρεμφερή δυσάρεστα γεγονότα εις το μέλλον», υπογραμμίζει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA