Μενού
putin
Βλαντίμιρ Πούτιν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Άλλος ένας επιφανής Ρώσος εντοπίστηκε νεκρός, με τις συνθήκες θανάτου του να είναι υπό διερεύνηση. Πρόκειται για τον Βλαντίμιρ Εγκόροβ, Ρώσο βουλευτή που είχε εκλεγεί με το κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο 46χρονος βρέθηκε νεκρός σε αυλή, έξω από το σπίτι του, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η ρωσική εφημερίδα Kommersant. 

Δεν υπάρχει αναφορά για «ίχνη εγκληματικής ενέργειας», αλλά αναμένεται η διενέργεια της νεκροψίας για να φανεί η αιτία του θανάτου του. 

Άλλη πηγή κάνει λόγο για «ατύχημα» με τον άνδρα να πέφτει από παράθυρο του τρίτου ορόφου, ωστόσο οι Αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε καμία σχετική ενημέρωση. 

Ο Εγκόροβ, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής πρόεδρος της Δούμα, επαινέθηκε από το ρωσικό κοινοβουλευτικό σώμα για τη στήριξη που παρείχε στους στρατιώτες που συμμετέχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως επιμένει να χαρακτηρίζει η Μόσχα τον πόλεμο στην Ουκρανία, και τις οικογένειές αυτών. 

Μετά τον θάνατό του εντάσσεται σε μία μακρά λίστα ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους ή αυτοκτονήσει το τελευταίο διάστημα κάτω από ανεξήγητες συνθήκες. Μεταξύ αυτών πολλοί επιχειρηματίες με δεσμούς με τις δύο μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες της Ρωσίας.

Μεταξύ αυτών, ήταν και ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, πρόεδρος της Lukoil, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, η οποία είχε ταχθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Μαγκάνοφ πέθανε αφού έπεσε από το παράθυρο ενός νοσοκομείου στη Μόσχα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ρώσος μεγιστάνας Πάβελ Αντόφ, ένα άλλο μέλος του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης του Forbes με τους 100 πλουσιότερους δημόσιους υπαλλήλους στη Ρωσία το 2018, πέθανε στην Ινδία τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου του, σύμφωνα με την ινδική αστυνομία.

Μήνες πριν από τον θάνατό του είχε επαναβεβαιώσει την υποστήριξή του στον Πούτιν, αφού διέψευσε ότι ανήρτησε ένα αντιπολεμικό μήνυμα στο WhatsApp, κάνοντας λόγο για μια «ατυχή παρεξήγηση και ένα τεχνικό λάθος».

Τον Μάιο, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Επιστημών και Ανώτατης Εκπαίδευσης Πιοτρ Κουτσερένκο πέθανε αφού αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης με ρωσική αντιπροσωπεία που επέστρεφε από επαγγελματικό ταξίδι στην Κούβα

Δημοσιογράφος, που δήλωσε ότι είχε μιλήσει με τον Κουτσερένκο τους μήνες πριν από τον θάνατό του, σημείωσε ότι ο Κουτσερένκο αισθανόταν σαν όμηρος της ρωσικής κυβέρνησης και φοβόταν για την ασφάλειά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA