Τρία μέλη της προσκείμενης στο Ιράν Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε στοχευμένη επίθεση του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, όπως αναφέρουν στο Reuters με γνώση της υπόθεσης.
Η επίθεση φαίνεται ότι έλαβε χώρα στην πόλη Ghandouriyeh, κατά του οχήματος στο οποίο επέβαιναν τα άτομα αυτά.
Οι πηγές κατονόμασαν τους νεκρούς και ούτε έδωσαν περισσότερα στοιχεία για την επιχείρηση.
Το Ισραήλ φέρεται να σκότωσε έναν κορυφαίο διοικητή της Χεζμπολάχ σε χθεσινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο.
Δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο από το Ισραήλ για τη χθεσινή επιχείρηση, αν και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας επιβεβαίωσε πως ήταν πράγματι ισραηλινό πλήγμα.
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο ενός από τους διοικητές του στρατιωτικού βραχίονά της, του Ουισάμ Χασάν Ταουίλ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μπήκε στο στόχαστρο ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης αυτής από τον Οκτώβριο.
Αξιωματούχος στον Λίβανο, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε πως ο Ταουίλ «διαδραμάτιζε καίριο ρόλο» στις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στον νότο. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως επλήγησαν «στρατιωτικές εγκαταστάσεις» της Χεζμπολάχ στη λιβανική επικράτεια, χωρίς να σχολιάσει ως αυτό το στάδιο τον θάνατο του αξιωματούχου του σιιτικού ένοπλου κινήματος.
- Η Νίκαια ξενυχτά για τον Γιώργο Μαζωνάκη: Συγκινητικές εικόνες από την αγρυπνία και το «αντίο» του κόσμου
- Αντί για τρένο, βγήκε καρβέλι: Το μυστικό που κρύβει ένας φούρνος σε ένα χωριό του Πηλίου
- Άγρια συμπλοκή στην Ανάβυσσο: Στο «κάδρο» των πυροβολισμών έξω από beach bar ο Αλκέτ Ριζάι
- Τα 10 καλύτερα κρυμμένα «μυστικά» του πλανήτη: Το ελληνικό νησί που σάρωσε την παγκόσμια λίστα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.