Μενού
Υποστηρικτές της Χεζμπολάχ
Υποστηρικτές της Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια ομιλίας του Νασραλά | AP Photos / Hassan Ammar
  • Α-
  • Α+

Επίθεση στον νότιο Λίβανο πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρα (08/01) το Ισραήλ, με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Sky News, να αναφέρουν πως από τα πλήγματα σκοτώθηκε ανώτατο στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Υπηρεσίας ασφαλείας στον Λίβανο υπογραμμίζουν στο Reuters πως το θύμα ήταν ο αναπληρωτής επικεφαλής της επίλεκτης μονάδας, Radwan, της Χεζμπολάχ. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Wissam al Tawil και πρόσθεσαν πως σκοτώθηκε μαζί με έναν άλλο μαχητή της σιιτικής οργάνωσης.

Πηγές δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο πως τα δύο στελέχη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν, όταν αυτοκίνητο χτυπήθηκε από το Ισραήλ στο λιβανέζικο χωριό Majdal Selm.

Χεζμπολάχ: Επιβεβαιώνει η οργάνωση το χτύπημα

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Haaretz, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε πριν από λίγο πως ο Wissam al Tawil σκοτώθηκε από πλήγμα του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, ο επικεφαλής της ΧεζμπολάχΧασάν Νασράλα, εξαπέλυσε απειλές κατά του Ισραήλ κατά τη διάρκεια βιντεοσκοπημένου μηνύματος στον Λίβανο.

Ειδικότερα, ο Χασάν Νασράλα, σε μήνυμα που μεταδόθηκε σε μεγαλοοθόνες, προειδοποίησε το Ισραήλ για «μάχη μέχρις εσχάτων» εάν κηρύξει τον πόλεμο στον Λίβανο, κάνοντας λόγο πως τόσο ο ίδιος όσο και η οργάνωσή του δεν φοβούνται την ένοπλη σύρραξη.

«Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο… Όποιος διανοηθεί τον πόλεμο μαζί μας, θα το μετανιώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης, η οποία υποστηρίζεται υλικά και χρηματικά από το Ιράν.

Ο Χασάν Νασράλα υπογράμμισε ότι η δολοφονία του Σάλεχ αλ Αρούρι συνιστά «επικίνδυνο έγκλημα» που διαβεβαίωσε ότι «δεν θα μείνει ατιμώρητο», προσθέτοντας πως τα κινήματα αντίστασης δεν χειραγωγούνται από το Ιράν, αναφέροντας ως παράδειγμα τους Χούθι της Υεμένης, τους οποίους συνεχάρη για τις επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον του Ισραήλ και πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα..

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA