Μενού
antartes houti.jpg
Αντάρτες Χούτι. | AP/Hani Mohammed
  • Α-
  • Α+

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Όπως τόνισαν μάλιστα τα «ισραηλινά πλοία στοχοθετήθηκαν λόγω του πολέμου στη Γάζα».

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Χούτι δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν μια «επιχείρηση εναντίον δύο πλοίων στο Στενό του Μπαμπ αλ-Μαντάμπ», μια στρατηγική θαλάσσια οδός που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν. «Στοχεύσαμε το πρώτο με πύραυλο και το δεύτερο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος», αποκάλυψαν.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι τα δύο πλοία, το Unity Explorer και το Number Nine, στοχοθετήθηκαν αφότου απέρριψαν τις προειδοποιήσεις από τη ναυτική δύναμη της οργάνωσης.

Ερυθρά Θάλασσα: Τι συνέβη

Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ και πολλά εμπορικά πλοία δέχθηκαν επίθεση την Κυριακή (03/12) στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, το οποίο εκτιμά ότι «πιθανώς πρόκειται για μια μεγάλη κλιμάκωση» σε μια σειρά θαλάσσιων επιθέσεων στη Μέση Ανατολή, που συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς.

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις στο USS Carney και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παράσχουμε πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε το Πεντάγωνο.

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση με drone

Να σημειωθεί ότι ο βρετανικός στρατός νωρίτερα ανακοίνωσε ότι «υπήρξε ύποπτη επίθεση με drone και εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάντως, το Πεντάγωνο δεν προσδιόρισε τους επιτιθέμενους. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το τελευταίο διάστημα οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης εξαπολύουν επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και drones και πυραύλους με στόχο το Ισραήλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA