Μενού
ptosi gefiras valtimori
Η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη | AP Photo/Matt Rourke
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών για την ανεύρευση επιζώντων από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη έχουν σταματήσει, στη δημοσιότητα δόθηκε ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της πρόσκρουσης του εμπορικού πλοίου Dali.

Στο ηχητικό απόσπασμα που βγήκε στη δημοσιότητα ακούγεται αρχικά ένας υπεύθυνος να ενημερώνει τις Αρχές ότι ένα πλοίο έχει χάσει την ισχύ του.

Ένας άλλος υπάλληλος ρωτά αν υπάρχει κίνηση πάνω στην γέφυρα ώστε να την σταματήσουν και να «κρατηθεί η κίνηση στη γέφυρα».

Απαντά άλλος ότι υπάρχει ένα συνεργείο εργατών και πρέπει να απομακρυνθεί.

«Πλησιάζει ένα πλοίο που μόλις έχασε το τιμόνι του, οπότε μέχρι να το θέσουμε υπό έλεγχο, πρέπει να σταματήσουμε όλη την κυκλοφορία. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κανείς στη γέφυρα αυτή τη στιγμή» ακούγεται μία φωνή.

Στη συνέχεια ακούγεται η δραματική φράση: «Όλη η γέφυρα μόλις κατέρρευσε. Ξεκινήστε... Όλη η γέφυρα έχει πέσει.»

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Πώς έγινε

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (28/03) ανασύρθηκαν δύο από τις συνολικά έξι σορούς που αναζητούνταν.

Σύμφωνα με τον Independent, πρόκειται για τους Alejandro Hernandez Fuentes, 35 ετών από τη Βαλτιμόρη και Dorlian Ronial Castillo Cabrera, 26 ετών από το Ντούνταλκ.

Παρόλο που είναι αρκετά νωρίς για να διαπιστωθεί πώς έγινε το δυστύχημα με την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη, ειδικοί προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το χρονικό της τραγωδίας.

Οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο πως το φορτηγό πλοίο «Dali» που προσέκρουσε στη γέφυρα, είχε χάσει την «πρόωσή» του, την ώρα που έβγαινε από το λιμάνι του Μέριλαντ, στις ανατολικές ΗΠΑ, και ξεκινούσε το ταξίδι του.

«Το πλήρωμα ειδοποίησε το Υπουργείο Μεταφορών του Μέριλαντ (MDOT) ότι είχε χάσει τον έλεγχο του πλοίου και ότι ήταν πιθανή η σύγκρουση με τη γέφυρα» ανέφερε το ABC, επικαλούμενο την έκθεση της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών. 

Τρίτοι αξιωματούχοι, πάντως, θίγουν το σενάριο της δομικής ακεραιότητας της ίδιας της γέφυρας, δηλαδή ότι δεν ήταν αρκετά ισχυρή για να «αντέξει» μία πρόσκρουση ή ένα ατύχημα με πλοίο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA