Μενού
gaza
Το νοσοκομείο στη Γάζα που δέχθηκε την Ισραηλινή επίθεση | @Timesofgaza
  • Α-
  • Α+

Φρικτό «blame game» των Ισραηλινών μετά την εκατόμβη νεκρών που προκάλεσε πυραυλική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός, αργά το βράδυ της Τρίτης, αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας που έγινε νωρίτερα χθες, και την απέδωσε στην παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, λέγοντας ότι τα στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού υποδεικνύουν ότι το νοσοκομείο επλήγη κατά την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών από την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση. Τελικά, ωστόσο, αυτό δεν πήγε και τόσο καλά... 

«Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) δείχνει ότι μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα τη στιγμή που επλήγη», δήλωσε εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων σε ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με πληροφορίες βασισμένες σε αρκετές πηγές που έχουμε στα χέρια μας, η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

israil1
Το αρχικό tweet του Ισραηλινού στρατού με το βίντεο | @Israel

Χρήστες του Twitter, ωστόσο, παρατήρησαν πως στο βίντεο που «ανέβασαν» οι Ισραηλινοί ως «αποδεικτικό στοιχείο», οι ώρες δεν ταιριάζουν ενώ υπάρχει μια απόκλιση τουλάχιστον μισής ώρας ανάμεσα στο μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας και του υποτιθέμενου λάθους που έκαναν οι ένοπλοι Παλαιστίνιοι. Αμέσως, το λάθος έγινε viral και λίγο αργότερα ο ισραηλινός στρατός αναγκάστηκε να κάνει edit στο tweet, να αφαιρέσει το βίντεο (ίσως να το επαναφέρει αργότερα με αλλαγμένη ώρα) αλλά να αφήσει τον ισχυρισμό πως το νοσοκομείο χτυπήθηκε από ένοπλους Παλαιστίνιους! 

israil2
Το «διορθωμένο» tweet χωρίς το βίντεο και οι αντιδράσεις των χρηστών του μέσου | @Israel
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA