Μενού
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο φόρουμ Future Technologies
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο φόρουμ Future Technologies | AP/Alexei Maishev
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη (14/2), σε τεχνολογικό φόρουμ στη Μόσχα, ότι Ρώσοι επιστήμονες βρίσκονται κοντά στη δημιουργία εμβολίων για τον καρκίνο, που θα μπορούσαν σύντομα να είναι διαθέσιμα στους ασθενείς.

Σύμφωνα με το Reuters, παίρνοντας το βήμα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως «Έχουμε φτάσει πολύ κοντά στη δημιουργία των λεγόμενων εμβολίων κατά του καρκίνου και ανοσοτροποποιητικών φαρμάκων μιας νέας γενιάς. Ελπίζω ότι σύντομα θα χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά ως μέθοδοι ατομικής θεραπείας».

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιους τύπους καρκίνου θα στοχεύουν τα προτεινόμενα εμβόλια, ούτε πώς. Ορισμένες χώρες και εταιρείες εργάζονται για εμβόλια κατά του καρκίνου. Πέρυσι, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υπέγραψε συμφωνία με τη γερμανική BioNTech για την έναρξη κλινικών δοκιμών που παρέχουν «εξατομικευμένες θεραπείες για τον καρκίνο», με στόχο τη θεραπεία 10.000 ασθενών έως το 2030.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες Moderna και Merck & Co αναπτύσσουν επίσης ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου που μεσαίου σταδίου έδειξε ότι μείωσε στο μισό την πιθανότητα υποτροπής ή θανάτου από μελάνωμα, όπως υπέδειξε πρόσφατη μελέτη.

Υπάρχουν επί του παρόντος έξι εγκεκριμένα εμβόλια κατά των ιών των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) που προκαλούν πολλούς καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς και εμβόλια κατά της ηπατίτιδας Β (HBV), που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του ήπατος.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, η Ρωσία ανέπτυξε το δικό της εμβόλιο Sputnik V κατά του COVID-19 και το πούλησε σε πολλές χώρες, αν και στην εγχώρια αγορά αντιμετώπισε την ευρεία απροθυμία του κοινού να εμβολιαστεί.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA