Μενού
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Απόσπασμα από την ετήσια συνέντευξη του Ρώσου προέδρου | AP Photos / Mikhail Klimentyev - Pool Sputnik Kremlin
  • Α-
  • Α+

Σε μία σειρά γεωπολιτικών εξελίξεων, όπως τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Μέση Ανατολή, αναφέρθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

Μιλώντας για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, τη χαρακτήρισε «καταστροφική» εκτιμώντας, παράλληλα, ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με την εμπόλεμη κατάστση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία.

«Αυτό που συμβαίνει είναι καταστροφή» δήλωσε, κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου του που μεταδίδεται τηλεοπτικά, ο Πούτιν. «Κοιτάξτε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση (στην Ουκρανία) και κοιτάξτε τι συμβαίνει στη Γάζα και δείτε τη διαφορά. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο στην Ουκρανία» πρόσθεσε.

Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι στόχοι στην Ουκρανία

Αναφερόμενος στους στόχους της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα συνεχίσει με τον πόλεμό της στην Ουκρανία, εκτός αν το Κίεβο κάνει μια συμφωνία που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες ασφαλείας της Μόσχας, προσθέτοντας πως οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» θα εκπληρωθούν σε κάθε περίπτωση.

«Οι βασικοί στόχοι της Ρωσίας παραμένουν η «αποναζιστικοποίηση», η «αποστρατιωτικοποίηση» και η εξασφάλιση της ουδετερότητας της Ουκρανίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

«Θα υπάρξει ειρήνη όταν επιτύχουμε τους στόχους μας» πρόσθεσε, σχολιάζοντας τα όσα λέγονται για τη αποστρατιωτικοποίηση: «Όσο για την αποστρατιωτικοποίηση, αν (οι Ουκρανοί) δεν θέλουν να έρθουν σε μια συμφωνία, τότε είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε άλλα μέτρα, περιλαμβανομένων στρατιωτικών.

«Είτε θα έχουμε μια συμφωνία, θα συμφωνήσουμε σε ορισμένες παραμέτρους (για το μέγεθος και τη δύναμη του στρατού της Ουκρανίας)... ή θα το επιλύσουμε αυτό με τη βία. Αυτό είναι για το οποίο αγωνιζόμαστε».

Ο Πούτιν, που έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως τον σωστό άνθρωπο για να συνεχίσει να ηγείται της Ρωσίας σε έναν πόλεμο που η Δύση χαρακτηρίζει απρόκλητη αποικιοκρατικού τύπου αρπαγή γης, έλαβε ερωτήσεις σε κάποιο σημείο από ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν κοντά στην πρώτη γραμμή, υπό τον ήχο πυροβολισμών στο βάθος.

Απέκλεισε επίσης ένα νέο κύμα επιστράτευσης λέγοντας πως δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή.

«Η ροή των ανδρών που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα μας με τα όπλα στο χέρι δεν μειώνεται. Μαζί με τους εθελοντές, θα πρέπει να είναι γύρω στο μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Δεν υπάρχει ανάγκη για [περαιτέρω στρατιωτική] κινητοποίηση μέχρι σήμερα».

Εξήρε, μάλιστα, τις προσπάθειες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο Ερντογάν είναι ένας από τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας που εφιστά την προσοχή στην τραγωδία στη Γάζα και κάνει τα πάντα για να βελτιώσει την κατάσταση και να δημιουργήσει συνθήκες για μακροπρόθεσμη ειρήνη» τόνισε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA