Μενού
Φόρος τιμής στον Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ
Φόρος τιμής στον Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ | AP Photos / Hadi Mizban
  • Α-
  • Α+

Εκατόμβη νεκρών στο Ιράν μετά τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα, σήμερα (03/01) στην πόλη Κερμάν, όπου λάμβανε χώρα μνημόσυνο για την τέταρτη επέτειο δολοφονίας του ανώτατου διοικητή των «Φρουρών της Επανάστασης», Κασέμ Σουλεϊμάνι.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων στο Ιράν ξεπέρασε τους 100, αγγίζοντας συγκεκριμένα τους 103. Παράλληλα, άλλοι 141 τραυματίστηκαν στις εκρήξεις τις οποίες χαρακτήρισαν οι αρμόδιες Αρχές ως «τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ανέβηκε στους 103, καθώς υπήρξαν άνθρωποι που υπέκυψαν στα τραύματά τους» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, προσθέτοντας πως ορισμένοι τραυματίες βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

Ιράν: Μαρτυρίες για βόμβες σε βαλίτσες

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι Αρχές του Ιράν αναμένεται τις επόμενες ώρες να ανακοινώσουν τα πρώτα ονόματα των θυμάτων των εκρήξεων, ενώ στο φως της δημοσιότητςα έρχονται οι πρώτες μαρτυρίες απ' όσους ήταν παρόντες στο σκηνικό.

Γυναίκα που μίλησε στην κρατική τηλεόραση υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως μία από τις βόμβες είχε τοποθετηθεί σε σκουπιδοτενεκέ. «Δεν τραυματίστηκα, αλλά έχω αίμα στα ρούχα μου. Μόλις είχα περάσει απένταντι, όταν μία από τις δύο βόμβες εξερράγη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο ειδήσεων «Tasim» υπογραμμίζει πως οι δύο βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε βαλίτσες, και φαίνεται πως κάποιος τις ενεργοποίησε από απόσταση. Σε περίπτωση, που ισχύει το εν λόγω σενάριο, «ακυρώνεται» το προηγούμενο των Αρχών που έκαναν λόγο πως βομβιστές αυτοκτονίας έσπειραν τον θάνατο στο Ιράν.

Ιράν: Συλλυπητήρια Ερντογάν για τις εκρήξεις

Τα συλλυπητήριά του στον «φίλο και αδελφικό λαό του Ιράν» απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το μακελειό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα (3.1.2023) με τους 73 νεκρούς και τους 170 τραυματίες στο μνημόσυνο του Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία Κερμάν του Ιράν», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Θεός να ελεήσει όσους έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις και εύχομαι ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον φίλο και αδελφό ιρανικό λαό», καταλήγει το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA