Μενού
Έλον Μασκ
Ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ | AP Photos / Jordan Strauss
  • Α-
  • Α+

Σχολιάζοντας ένα άρθρο και μία ανάρτηση σχετικά με το δημογραφικό της Ελλάδας, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, έγραψε πως η χώρα μας είναι «μία από τις δεκάδες που βιώνουν πληθυσμιακή κατάρρευση».

«Αυτό οφείλεται στον χαμηλό ρυθμό γεννήσεων» συνέχισε, στην ίδια ανάρτηση στο X όπου είναι CEO, ο Έλον Μασκ σχολιάζοντας τη συρρίκνωση των πληθυσμών, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι μία από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν πληθυσμιακή κατάρρευση λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων» έγραψε χαρακτηριστικά ο Έλον Μασκ.

Το άρθρο και η ανάρτηση που σχολίασε ο Έλον Μασκ

Η απάντηση του CEO της Tesla και της SpaceX έγινε σε ανάρτηση ενός χρήστη του X, ο οποίος σχολίαζε τα δεδομένα του δημογραφικού στην Ελλάδα και πώς μπορεί να «γίνει η πρώτη χώρα που θα υποστεί πληθυσμιακή κατάρρευση».

«Η Ελλάδα προβλέπεται ότι θα γίνει το πρώτο έθνος που θα υποστεί "πληθυσμιακή κατάρρευση", καθώς οι αιφνίδιοι και απροσδόκητοι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλη τη χώρα, ενώ τα ποσοστά γονιμότητας έχουν πέσει σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που οι ειδικοί θεωρούσαν πιθανά.

Η καρδιακή ανεπάρκεια, τα εγκεφαλικά επεισόδια, οι θρόμβοι και οι καρκίνοι, σε κατά τα άλλα υγιείς νέους ανθρώπους, έχουν προκαλέσει την εκτόξευση των ποσοστών θνησιμότητας στην Ελλάδα, ενώ τα επίπεδα γονιμότητας σε νέους άνδρες και γυναίκες έχουν προκαλέσει την πτώση του ποσοστού γεννήσεων, καταγράφοντας τον χαμηλότερο αριθμό γεννήσεων εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Η προοπτική της πληθυσμιακής κατάρρευσης στην Ελλάδα αποτελεί "ωρολογιακή βόμβα" και "εθνική απειλή" σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA