Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί έδωσε δίκιο απόψε στον πρόεδρο των… ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ειρωνευόμενος την απόφασή του να επιβάλει στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ τέλη ύψους 20% επί της αξίας των εμπορευμάτων.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος «έχει απόλυτο δίκιο. Όποιος εγγυάται την ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να αποζημιώνεται για αυτήν την υπηρεσία», έγραψε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
«Το Ιράν ανέκαθεν ήταν ο φύλακας των Στενών και θα παραμείνει για πάντα. Το 20% είναι προφανώς υπερβολικό. Εμείς θα είμαστε δίκαιοι», πρόσθεσε ο Αραγτσί.
- Γιατί υπάρχουν τραγούδια που θεωρούμε σχεδόν «ιερά»;
- Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο: Ενισχύονται οι άνεμοι, πέφτει η θερμοκρασία - Πού θα έχει καταιγίδες
- Ο πραγματικός λόγος της τουρκικής «απόβασης» στο Αιγαίο: Γιατί προτιμούν τα ελληνικά νησιά
- «Πιστεύαμε πως δεν θα βγούμε ζωντανοί»: Νέες μαρτυρίες από την πτήση τρόμου Θεσσαλονίκη-Μόναχο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.