Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε εκτεταμένες επιχειρήσεις καταστολής και δεκάδες συλλήψεις, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΡΤ.
Διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν την Πλατεία Ταξίμ, η οποία παραμένει απαγορευμένη για συγκεντρώσεις τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας ωστόσο διαχρονικά σημείο-σύμβολο για το εργατικό κίνημα. Κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωμένων ήταν το «Ταξίμ παντού, αντίσταση παντού», υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδουν οι διαδηλωτές στην πρόσβαση στην πλατεία.
Οι Αρχές είχαν θέσει σε εφαρμογή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αποκλείοντας πλήρως την περιοχή γύρω από την Ταξίμ, αλλά και άλλα κομβικά σημεία της πόλης. Παρά τις απαγορεύσεις, ομάδες διαδηλωτών επιχείρησαν επανειλημμένα να κινηθούν προς το κέντρο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αύρων νερού για τη διάλυση των συγκεντρωμένων, προχωρώντας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε περισσότερες από 350 συλλήψεις μέχρι το μεσημέρι.
Την ίδια ώρα, μικρότερες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλα σημεία της πόλης, καθώς η πρόσβαση στην Πλατεία Ταξίμ παρέμεινε αδύνατη για το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών.
- Πρωτομαγιά: Ποια σούπερ μάρκετ είναι σήμερα ανοιχτά - Τι ώρα κλείνουν
- Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες 24 ώρες - Πότε θα δούμε και πάλι άνοιξη
- «Τώρα καταλαβαίνω τους Έλληνες»: Η απογοήτευση τουρίστα για τα 30 ευρώ που έδωσε για να δει την Ακρόπολη
- Πού βρίσκεται σήμερα η Σία Λιαροπούλου - Γιατί εξαφανίστηκε από τη μικρή οθόνη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.