Μενού
AP-police-france
Αστυνομία στη Γαλλία | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Επίθεση με μαχαίρι έγινε πριν από λίγο σε σχολείο στη Γαλλία.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό καθηγητή.

Το περιστατικό έγινε σε σχολείο στην πόλη Αράς στα βόρεια της Γαλλίας και σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία.

Τα κίνητρα της επίθεσης προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ υπάρχουν αναφορές από γαλλικά μέσα για αρκετούς τραυματίες.

«Είδαμε άντρα με δύο μαχαίρια»

Όπως αναφέρει η γαλλική ιστοσελίδα thelocal.fr, οι μαθητές κλείστηκαν στις τάξεις τους όσο ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας. Επίσης, έκλεισαν σχολεία στην πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.

Ένας από τους μαθητές είπε στην τοπική εφημερίδα La Voix du Nord: «Φεύγαμε από την τάξη να πάμε στην καντίνα όταν είδαμε τον άντρα με δύο μαχαίρια να επιτίθεται στον καθηγητή που είχε αίματα πάνω του. Προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να μας προστατεύσει.

Μας είπε να φύγουμε αλλά δεν καταλάβαμε και τρέξαμε ενώ κάποιοι πήγαν προς τα πίσω».

Ο τοπικός σύλλογος καθηγητών ανέφερε ότι νεκρός είναι ένας άντρας καθηγητής ενώ δύο άλλα άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά, με το ένα από τα δύο να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι ο δράστης φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ».

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται από το περιστατικό, δείχνει έναν άντρα να επιτίθεται σε άλλους σε προαύλιο σχολείο και εκείνοι να προσπαθούν να τον αφοπλίσουν.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA