Μενού
erntogan-erdogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Για τον Μπομπ Μενέντεζ, που έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα στις ΗΠΑ, μετά τις κατηγορίες σε βάρος του για διαφθορά, μίλησε σε δημοσιογράφους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος συνάντησε τον Αζέρο ομόλογό του, Ιλχάμ Αλίγιεφ, τον οποίο συνεχάρη για τη στρατιωτική επιτυχία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Για τον Αμερικανό γερουσιαστή, Μπομπ Μενέντεζ, που κατηγορείται για διαθφορά, ο Ερντογάν τόνισε ότι «η Τουρκία πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να πάρει τα F- 16». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο Μενέντεζ είχε εκφράσει σοβαρές ενστάσεις για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών στην Άγκυρα.

«Πλεονέκτημα»

«Η απενεργοποίηση του Mενέντες, μας διασφαλίζει πλεονέκτημα αλλά το θέμα των F-16 δεν συνδέεται μόνο με τον Μενέντεζ. Σε αυτό το θέμα περιμένουμε πια μία καθαρή απάντηση από τις ΗΠΑ. Ελπίζουμε σύντομα να αποσπάσουμε το θετικό αποτέλεσμα που προσδοκούμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα της επικύρωσης από την Άγκυρα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και συνέδεσε την υπόθεση με την απόκτηση των F-16.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA