Μενού
lepen.jpg
Η Μαρίν Λεπέν. | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/TIAGO PETINGA
  • Α-
  • Α+

Πρώτο στη Γαλλία, με φόντο τις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου, είναι το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, Εθνικός Συναγερμός (RN), σύμφωνα με τα στοιχεία δύο πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Η μέτρηση του Ifop Fiducial, έδειξε το RN συγκεντρώνει το 30% των προθέσεων ψήφου, ενώ ακολουθεί η λίστα της προεδρικής πλειοψηφίας του Εμανουέλ Μακρόν (Renaissance) με 18%.

Λεπέν: «Έως και 28%»

Μια δεύτερη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την Ipsos και τη Sopra Steria, δείχνει ότι το RN θα μπορούσε να συγκεντρώσει το 28% των ψήφων, μπροστά από τη λίστα του Renaissance που συγκεντρώνει το 20% των προθέσεων ψήφου.

Την τρίτη θέση εμφανίζεται να καταλαμβάνει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα που κινείται περί το 10% και την τέταρτη θέση το κεντροδεξιό Ρεπουμπλικανικό κόμμα το οποίο κινείται περί το 8%.

Να σημειωθεί ότι στις ευρωεκλογές του 2019 το κόμμα της Μαρίν Λεπέν είχε έρθει στην πρώτη θέση με 23,3% των ψήφων, ενώ η παράταξη της προεδρικής πλειοψηφίας είχε λάβει 22,4%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA