Μενού
Macron
Εμάνουελ Μακρόν | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

H Γαλλία «ανησυχεί έντονα» για την επανάληψη της βίας στη Γάζα, τόνισε σήμερα (02/12) ο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος θα μεταβεί στο Κατάρ για να συνδράμει στις προσπάθειες για νέα εκεχειρία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι, ο Γάλλος Πρόεδρος είπε ότι «η κατάσταση απαιτεί διπλασιασμό των προσπαθειών για την επίτευξη μιας εκεχειρίας διαρκείας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων».

Η προσπάθεια για νέα προσωρινή εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς κατέρρευσε χθες (01/12) καθώς οι διαμεσολαβητές δεν κατάφεραν να την παρατείνουν. Ο Μακρόν κάλεσε επίσης το Ισραήλ να διευκρινίσει τους στόχους του ως προς την Χαμάς.

Μακρόν: «Να διευκρινίσει το Ισραήλ»

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι ισραηλινές αρχές θα πρέπει να διευκρινίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους στόχους τους και ο τελικός τους στόχος: η ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς, νομίζει κανείς ότι είναι πιθανός; Αν αυτός είναι ο στόχος τότε ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια», είπε ο Μακρόν.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια διαρκείας για το Ισραήλ στην περιοχή αν η ασφάλειά του επιτυγχάνεται εις βάρος των ζωών Παλαιστινίων. Ας έχουμε όλοι καθαρό μυαλό», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA