Μενού
debate gallia
Στιγμιότυπο από το ντιμπέιτ στη Γαλλία. | Youtube/@TF1 INFO
  • Α-
  • Α+

Mε λεκτικές επιθέσεις και σε υψηλούς τόνοις διεξήχθη το πρώτο ντιμπέιτ στη Γαλλία ενόψει του 1ου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι, ο πρωθυπουργός Γκάμπριελ Ατάλ, ο ακροδεξιός Ζορντάν Μπαρντελά και ο εκπρόσωπος της Αριστερής Συμμαχίας Μανουέλ Μπομπάρ, διασταύρωσαν τα ξίφη τους για θέματα της επικαιρότητας.

Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκαν για την οικονομία και το μεταναστευτικό, ενώ σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές κανείς δεν κατάφερε να αναδειχθεί ξεκάθαρα νικητής.

Τα αίματα άναψαν όταν η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της συνταξιοδότησης. Ο Μπαρντελά υποσχέθηκε να μειώσει το όριο στα 62ο έτος ηλικίας και να ακυρώσει τη μεταρρύθμιση Μακρόν.

Γαλλία: Ντιμπέιτ με κόντρες και ένταση

Οι Ατάλ και Μπαρντελά, διέκοπταν συχνά ο ένας τον άλλον. Επίσης, ο εκπρόσωπος της αριστερής συμμαχίας προσπάθησε να πάρει τον λόγο για να επιτεθεί στο Μπαρντελά με φόντο το μεταναστευτικό.

Παρά την προειδοποίηση του Εμανουέλ Μακρόν ότι «με την επικράτηση των ακραίων κομμάτων η χώρα θα οδηγηθεί σε εμφύλιο», πολλοί Γάλλοι δήλωσαν ότι δεν παρακολούθησαν το ντιμπέιτ ή ότι δεν εντυπωσιάστηκαν από την παρουσία των τριών υποψηφίων.

Να σημειωθεί ότι η Εθνική Συσπείρωση και το Λαϊκό Μέτωπο καλπάζουν δημοσκοπικά, καθώς βρίσκονται στην πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...