Μενού
gaza israilinoi.jpg
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα. | IDF
  • Α-
  • Α+

Πιθανό κρίνεται να υπάρξει άμεσα μία συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για μία  πολυήμερη παύση των εχθροπραξιών αλλά και την απελευθέρωση ομήρων. Πηγή που μίλησε στο Reuters σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις είναι στα «τελικά στάδια» και μία συμφωνία είναι «πιο κοντά από ποτέ».

Η συμφωνία θα αφορά την απελευθέρωση περίπου 50 αμάχων που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και την απελευθέρωση Παλαιστίνιων γυναικών και παιδιών, που τελούν υπό ισραηλινή κράτηση, δήλωσε η πηγή.

Η συμφωνία θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη απελευθέρωση ομήρων και την πρώτη ανταλλαγή τους με παλαιστίνιους κρατουμένους από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου. Η Χαμάς συνέλαβε περίπου 240 ομήρους κατά την επιδρομή της στο Ισραήλ, όπου σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης δήλωσε στο Reuters νωρίτερα σήμερα ότι η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση είναι κοντά σε μια συμφωνία ανακωχής με το Ισραήλ, παρόλο που η φονική επίθεση στη Γάζα συνεχίζεται και εκτοξεύονται ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει αποφύγει να σχολιάσει την κατάσταση στις συνομιλίες στις οποίες μεσολαβεί το Κατάρ.

Ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Channel 12 μετέδωσε ότι υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, που ζήτησε να τηρηθεί μυστική η ταυτότητά της, δήλωσε πως «είναι κοντά» χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA