Μενού
Γεωργία Λαλέ
Γεωργία Λαλέ | Instagram/georgia_lale_studio
  • Α-
  • Α+

Πρώτη ανάρτηση από τη Γεωργία Λαλέ, την εικαστικό που επιμελήθηκε τη ροζ σημαία, μετά την απόσυρση του έργου της από το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κατόπιν παρέμβασης του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Η καλλιτέχνης, σε ανάρτησή της στο Instagram, κάνει λόγο για «λογοκρισία» από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που οδήγησε στο να κατέβει η δημιουργία της, ένα σύμβολο κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

«Τα κομμάτια "Flag" και "Neighborhood Guilt" κατέβηκαν. Το "Flag" μετά τη λογοκρισία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και το "Neighborhood Guilt" λόγω των ανησυχιών μου για την ασφάλειά του». 

Στο ίδιο κείμενο «ευχαριστεί» όλους όσους στήριξαν το μήνυμα που θέλησε να στείλει και ειδικά το προξενείο που τής έδωσε την πλατφόρμα για να εκφράσει τις ιδέες της. 

«Δεν πρέπει να σταματήσουμε να παλεύουμε για το δικαίωμα στην ελευθερία και τη ζωή, ποτέ. Τα θύματα γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας είναι ηρωίδες της Ελλάδας και κάθε άλλου έθνους» επεσήμανε. 

Επανέλαβε πως και τα δύο έργα είχαν φτιαχτεί από «σεντόνια που δωρίστηκαν από γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι τα έχουν χρησιμοποιήσει για να ξεκουράσουν το σώμα τους και να ονειρευτούν έναν κόσμο όπου όλοι θα μπορούν να ζουν με ασφάλεια και οι δημιουργοί θα μπορούν να εκφράζουν τον εαυτό τους και την εποχή τους χωρίς λογοκρισία».

Καταλήγοντας το μήνυμά της, επεσήμανε πως «η στήριξή σας, μας φέρνει πιο κοντά για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον». 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA