Μενού
germania
Ειδικές δυνάμεις της Γερμανικής Αστυνομίας | @alexcmhwee
  • Α-
  • Α+

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση γύρω από το νοσοκομείο Λουίζεν στο Άαχεν ολοκληρώθηκε αναίμακτα. Οι ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 65χρονη που είχε οχυρωθεί στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες κρατούσε ομήρους 15 άτομα.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ένα ειδικό ρομπότ εισήλθε στο νοσοκομείο και έψαξε για ομήρους ή εκρηκτικά, αλλά δεν κατάφερε να βρει τίποτα. 
Σύμφωνα με τις αρχές υποθέτουν ότι η γυναίκα επισκέφτηκε το νοσοκομείο με αυτοκτονικές προθέσεις. Τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο. Προς το παρόν δεν είναι σαφές γιατί η 65χρονη οχυρώθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η 65χρονη οποία μπήκε στο νοσοκομείο Λουίζεν λίγο πριν από τις 17:00. Λίγο αργότερα εργαζόμενοι παρατήρησαν καπνό και διαπίστωσαν ότι η γυναίκα είχε πυροδοτήσει βεγγαλικά στον χώρο χειρουργείου.

Γύρω από το κτίριο αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν μέλη των ειδικών δυνάμεων (SEK) και ελικόπτερο. Τμήματα του νοσοκομείου εκκενώθηκαν καθώς υπήρξε η πληροφορία ότι φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, κρατούσε ένα ύποπτο αντικείμενο στο χέρι της και κινούνταν προς τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Όπως αποδείχθηκε αργότερα μετά από έρευνα ειδικών από το LKA NRW, η ζώνη ήταν ομοίωμα. Το νοσοκομείο έχει 378 κρεβάτια, ενώ εργάζονται περίπου 1.600 άτομα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA