Μενού
Η Σαφίνα Ναμουκάγια
Η Σαφίνα Ναμουκάγια | Facebook // Women's Hospital International and Fertility Centre
  • Α-
  • Α+

Ένας ιστορικός τοκετός καταγράφηκε στην Ουγκάντα της Αφρικής, καθώς μία γυναίκα 70 ετών κατάφερε να μείνει έγκυος μέσω εξωσωματικής και να γεννήσει δύο υγιή δίδυμα βρέφη, πράγμα που την κάνει την πιο ηλικιωμένη λεχώνα της Αφρικής.

Το όνομά της είναι Σαφίνα Ναμουκάγια, και πρόσφατα κατάφερε να φέρει στον κόσμο δίδυμα, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, μετά από έναν μακροσκελή και δύσκολο τοκετό, στο νοσοκομείο  Women's Hospital International στην Καμπάλα της Ουγκάντας, σύμφωνα με την Daily Mail.

Το προσωπικό του νοσοκομείου ανέφερε πως τόσο η μητέρα όσο και τα νεογέννητα χαίρουν άκρας υγείας. «Αυτή δεν είναι απλά μία ιστορία ιατρικής επιτυχίας, είναι μια ιστορία για τη δύναμη και την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος», δήλωσαν.

 
Η κα Ναμουκάγια δήλωσε σε τοπικό μέσο πως αυτή ήταν η δεύτερή της κυοφορία, αφού είχε γεννήσει επίσης άλλο ένα κοριτσάκι, τη Σάρα, μόλις 3 χρόνια πριν. Μιλώντας για τη ζωή της, περιέγραψε πως οι δυσκολίες της δεν περιορίστηκαν στις επιπλοκές που αντιμετώπισε κατά τον τοκετό, καθώς ο σύζυγός της την εγκατέλειψε μόλις έμεινε εκ νέου έγκυος.

«Οι άντρες δεν θέλουν να ακούνε για περισσότερα από ένα παιδιά. Ακόμα και μετά τη νοσηλεία μου, ο άντρας μου ήταν άφαντος», είπε η ηλικιωμένη.

Αυτές οι τελευταίες εγκυμοσύνες ήταν η τελευταία ευκαιρία τη κας Ναμουκάγια να βιώσει το θαύμα της μητρότητας. Είχε αποβάλει πολλές φορές στο παρελθόν, και έχασε τον πρώτο της σύζυγο την δεκαετία του 1990, ερχόμενη αντιμέτωπη με το στίγμα της «παρατημένης» και της «στέρφας» που της απέδωσε η τοπική κοινωνία.

«Θυμάμαι μία φορά, ένα μικρό αγόρι μου φώναζε ότι η μητέρα μου με καταράστηκε να πεθάνω χωρίς παιδιά. Πολλοί με έκριναν επειδή με νόμιζαν στείρα, αλλά αποφάσισα να αφήσω τη μοίρα μου στα χέρια του Θεού, και εκείνος επιτέλους απάντησε στις προσευχές μου». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA