Μενού
Ταξιδιώτες με τις βαλίτσες τους σε χιονισμένο δρόμο του Μονάχου
Ταξιδιώτες με τις βαλίτσες τους σε χιονισμένο δρόμο του Μονάχου | EPA/ANNA SZILAGYI/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Χάος επικρατεί στο αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία λόγω της έντονης κακοκαιρίας που επικρατεί στη χώρα από την περασμένη Παρασκευή (1/12). Έλληνες ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη, καθώς ακυρώνεται η μία πτήση μετά την άλλη.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το Σάββατο ακυρώθηκαν συνολικά 760 πτήσεις - μετά και τις αναβολές που υπήρξαν την Παρασκευή - όπως ενημέρωσε και εκπρόσωπος Τύπου του αεροδρομίου. 

Η χιονόστρωση στην πόλη είναι τόσο έντονη που ακυρώθηκαν και δρομολόγια λεωφορείων, τραμ και ορισμένων τρένων. 

Η αστυνομία ζήτησε το Σάββατο από τους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, ενώ οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών της νότιας Βαυαρίας κλήθηκαν να μην βγουν καθόλου από τα σπίτια τους, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου στο CNN.

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Ο κος Δημήτρης - έδωσε μόνο του μικρό του όνομα - μίλησε στην ΕΡΤ για τη μεγάλη περιπέτεια που βιώνει από την Παρασκευή, απ΄όταν και βρίσκεται εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο της πόλης. 

Σημείωσε πως η πτήση του ήταν προγραμματισμένη για το πρωί εκείνης της ημέρας, αλλά κατέστη αδύνατο να απογειωθεί λόγω της κακοκαιρίας. 

Οι επιβάτες μπήκαν στο αεροπλάνο, αλλά αποβιβάστηκαν μετά από κάποια ώρα με το πλήρωμα να ενημερώνει πως δεν μπορεί να απογειωθούν. 

Ο ίδιος κατήγγειλε πως οι υπεύθυνοι δεν κάλυψαν έξοδα διαμονής σε κάποιο ξενοδοχείο, ούτε και γεύματα. «Έπρεπε να πληρώσουμε από την τσέπη μας για ξενοδοχείο και φαγητό» είπε, ειδικότερα. 

Το πρώτο βράδυ στο αεροδρόμιο, όπως εξήγησε, «ήταν δράμα, ακούγαμε παιδιά να κλαίνε», ωστόσο η κατάσταση ομαλοποιήθηκε τις επόμενες μέρες. 

Το αεροδρόμιο είναι κλειστό, δεν άνοιξε ποτέ, επεσήμανε και ενημέρωσε πως η πτήση του αναβαλλόταν συνεχώς, δημιουργώντας μία ανασφάλεια πως σε περίπτωση που φύγουν από τον χώρο, μπορεί να μην καταφέρουν να επιστρέψουν εγκαίρως. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA