Μενού
Οι δύο κοπέλες ετοιμάζονται να γνωρίσουν τη βιολογική τους μητέρα
Οι δύο κοπέλες ετοιμάζονται να γνωρίσουν τη βιολογική τους μητέρα | Youtube - BBC
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε πρόσφατα η ιστορία δύο πανομοιότυπων διδύμων από τη Γεωργία, που χωρίστηκαν κατά την γέννησή τους και ζούσαν σε απόσταση αναπνοής η μία από την άλλη, ενώ επανενώθηκαν τελικά μέσω των social media και της τηλεόρασης.

Όπως καταγράφει εκτενώς το BBC, η Amy Khvitia και η Ano Sartania βρέθηκαν τυχαία μέσω ενός viral βίντεο TikTok και ενός talent show, ενώ η ιστορία τους ρίχνει φως σε ένα σκάνδαλο που μαστίζει τη Γεωργία, με κυκλώματα κλοπής μωρών από νοσοκομεία και πώλησής τους σε νέους γονείς.

Πώς βρήκαν η μία την άλλη

Η ζωή των δύο κοριτσιών κυλούσε κανονικά, μέχρι που έγιναν 12 ετών. Ένα απόγευμα η Amy, παρακολουθώντας την αγαπημένη της τηλεοπτική εκπομπή, «Georgia's Got Talent», έπεσε πάνω στο θέαμα ενός κοριτσιού που χόρευε και της έμοιαζε απίστευτα.

Σχεδόν την ίδια περίοδο, στην Ano είχε σταλεί ένα βίντεο στο Tiktok, ενός κοριτσιού με μπλε μαλλιά και καταπληκτική ομοιότητα με την ίδια. Η πρώτη συνάντηση μεταξύ τους όμως έφερε στο φως και την τραγική αλήθεια της γέννησής τους.

Συζητώντας, οι κοπέλες κατάλαβαν ότι τα πιστοποιητικά γέννησής τους δεν συνήδαν με το γεγονός πως είχαν γεννηθεί την ίδια μέρα. Μέσω μίας υπηρεσίας επανένωσης οικογενειών, ανακάλυψαν ότι η Aza Shoni, η βιολογική τους μητέρα, είχε πέσει σε κώμα λόγω επιπλοκών κατά τον τοκετό το 2002. Ο Gocha Gakharia, ο σύζυγός της, πήρε τότε την απόφαση να πουλήσει μέσω του παράνομου κυκλώματος τα δύο κορίτσια.

Η πληροφορία προήλθε από ένα κορίτσι από τη Γερμανία, που αποδείχθηκε ότι ήταν επίσης αδελφή τους, και ζούσε μάλιστα με τη μητέρα τους. Πρόσφατα, οι τέσσερις γυναίκες επανενώθηκαν, με την Aza να εξηγεί την ιστορία στα δύο κορίτσια, που φοβόντουσαν ότι η μητέρα τους τις είχε προδώσει.

Η «βιομηχανία» παράνομων υιοθεσιών στη Γεωργία περιλαμβάνει ένα ανεξέλεγκτο δίκτυο το οποίο έχει στερήσει από φυσικές μητέρες εκατοντάδες χιλιάδες νεογέννητα. Το 2022, η γεωργιανή κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνα για το ιστορικό εμπορίας παιδιών. Είπε στο BBC ότι μίλησε με περισσότερα από 40 άτομα, αλλά τα κρούσματα ήταν «πολύ παλιά και τα δεδομένα έχουν χαθεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA