Μενού
Η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στην εκκλησία
Η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στην εκκλησία | Youtube - Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε την εκκλησία του Sandringham στην πρώτη του δημόσια έξοδο από τότε που τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν τη διάγνωση του Βρετανού μονάρχη με καρκίνο. Χαιρέτησε μάλιστα τους πολίτες καθώς εξερχόταν από την εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής με τη σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα.

Όπως μεταφέρει το BBC, έξω από τον ναό είχε συγκεντρωθεί πλήθος περίπου 100 ατόμων για να υποδεχθεί τον βασιλιά, σε παράσταση υποστήριξης και με ευχές για τη βελτίωση της υγείας του. Ωστόσο, δεν επετράπη σε κανέναν να εισέλθει εντός της βασιλικής ιδιοκτησίας, που θα παραμείνει κλειστή για το κοινό μέχρι το Πάσχα.

Ο βασιλιάς Κάρολος αναχώρησε από το Clarence House του Λονδίνου για να εγκατασταθεί στην εξοχική κατοικία του στο Νόρφολκ την Τρίτη (6/2), συνοδευόμενος από τη βασίλισσα. Ο μικρότερος γιος του, ο δούκας του Σάσεξ, μετέβη αεροπορικώς εκεί την ίδια μέρα για να τον επισκεφθεί.

Η δυσοίωνη διάγνωση

Ο όγκος από τον οποίο έπασχε ο βασιλιάς εντοπίστηκε ενώ υποβαλλόταν σε θεραπεία στο Λονδίνο για τον διογκωμένο του προστάτη, τον Ιανουάριο. Αν και ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, το Παλάτι επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν καρκίνος του προστάτη.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει παραιτηθεί από όλα τα δημόσια καθήκοντά του, ενώ λαμβάνει θεραπεία, με ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Καμίλα και του πρίγκιπα της Ουαλίας να τα αναλαμβάνουν στη θέση του για ορισμένες εκδηλώσεις.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA