Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα (4/10) ότι «ελήφθη στο ανώτερο επίπεδο απόφαση για αφαίρεση των Ταλιμπάν από τη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, TASS.
«Θα πρέπει να ακολουθήσουν διάφορες νομικές διαδικασίες προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η απόφαση«, φέρεται να δήλωσε ο ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για το Αφγανιστάν, Ζαμίρ Καμπούλοφ.
Ταλιμπάν: Τι είχε δηλώσει ο Πούτιν
Ο Πούτιν τόνισε τον Ιούλιο ότι «η Ρωσία θεωρεί το κίνημα των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν σύμμαχο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας».
Η Μόσχα οικοδομεί τις σχέσεις της με τους Ταλιμπάν από τότε που επανήλθαν στην εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021, ωστόσο το κίνημα συνεχίζει να επισήμως να θεωρείται εκτός νόμου στη Ρωσία.
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε επισήμως τους Ταλιμπάν τρομοκρατική οργάνωση το 2003.
- Φωτιά στη μπισκοτοβιομηχανία στα Τρίκαλα: Εντοπίστηκαν τρεις νεκροί - «Έγινε φοβερή έκρηξη»
- Τα συνέδρια των κομμάτων, η Όλγα που έφερε φουσκοθαλασσιά και η έκπληξη με τον κατώτατο μισθό
- Η θεωρία συνωμοσίας για τον... κορονοϊό που συνδέθηκε με τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι στην Αττική και θυελλώδεις άνεμοι
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.