Μενού
ispania iberia.jpg
Αεροσκάφος της Iberia. | AP
  • Α-
  • Α+

Σχεδόν 400 πτήσεις στην Ισπανία ακύρωσε η αεροπορική εταιρεία Iberia, λόγω της απεργίας των συνοδών εδάφους, που προανήγγειλαν για την περίοδο των Θεοφανίων.

Η απεργία, που προκήρυξαν τα δύο βασικά συνδικάτα της χώρας πρόκειται θα αρχίσει αύριο, Παρασκευή (05 Δεκεμβρίου) και θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η απεργία αφορά όλες τις επίγειες υπηρεσίες της Iberia και ειδικότερα τους χειριστές αποσκευών.

Οι ακυρώσεις πτήσεων, που αφορούν την Iberia, τη χαμηλού κόστους θυγατρική της, Iberia Express και την περιφερειακή θυγατρική της, Air Nostrum, θα επηρεάσουν «περισσότερους από 45.000 επιβάτες», διευκρινίζει η αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με την Iberia αυτή η τετραήμερη απεργία θα έχει επίσης αντίκτυπο σε σχεδόν 90 εταιρείες στις οποίες παρέχει υπηρεσίες αεροδρομίου.

Ισπανία: «Τεράστια ζημιά»

Αυτό θα προκαλέσει «τεράστια ζημιά σε χιλιάδες ανθρώπους των οποίων τα ταξίδια διαταράσσονται», τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Από τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι στην επίγεια υπηρεσία της Iberia αναφέρουν ότι με την κινητοποίησή τους εκφράζουν την ανησυχία τους για την πρόσφατη απώλεια πολλών συμβάσεων στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, τα οποία διαχειρίζεται ο δημόσιος όμιλος Aena.

Ισπανία: Ανήσυχα τα συνδικάτα

Η Aena έχει προσλάβει νέους παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να αναλάβουν τους εργαζόμενους στο τμήμα επίγειας εξυπηρέτησης της Iberia, όμως τα συνδικάτα φοβούνται επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA