Μενού
Ο Λευκός Οίκος
Ο Λευκός Οίκος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο Λευκός Οίκος πραγματοποίησε την πρώτη του δήλωση μετά το μακελειό σε κέντρο συναυλιών στη Μόσχα, με τον αριθμό των θυμάτων από τους πυροβολισμούς να παραμένει απροσδιόριστος.

Ειδικότερα, ο Λευκός Οίκος κάνει λόγο πως «δεν βλέπει καμία ένδειξη ότι η Ουκρανία ή Ουκρανοί εμπλέκονται στην επίθεση στη Μόσχα», την ώρα που τα επίσημα πρακτορεία κάνουν λόγο για 18 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ουκρανία ή οι Ουκρανοί συμμετείχαν σε ένοπλη επίθεση» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Μακελειό στη Μόσχα: Η ανακοίνωση των ρωσικών Αρχών

Οι Αρχές της Ρωσίας και πιο συγκεκριμένα οι μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής ότι οι πυροβολισμοί και οι πυρκαγιές που σημειώθηκαν στον χώρο του δημαρχείου βορειοδυτικά της Μόσχας, έλαβαν χώρα πριν από μια συναυλία ενός μουσικού συγκροτήματος.

Οι υπηρεσίες ανέφεραν, επίσης, ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Σύμφωνα με την FSB, οι ειδικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση της επίθεσης.

Η εισβολή των ενόπλων στον συναυλιακό χώρο στη Μόσχα

Μακελειό σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα (22/3) σε συναυλιακό χώρο δημαρχείου στη Μόσχα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως πέντε –τουλάχιστον– δράστες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, από τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 40 άτομα, ενώ το κτίριο απειλείται με κατάρρευση καθώς οι δράστες φέρεται να πέταξαν χειροβομβίδες.

Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι πρώτες εικόνες από το μακελειό στη Μόσχα, όπου φαίνονται δύο άτομα, κουβαλώντας πολεμικά τυφέκια, να πυροβολούν σταθερά και με «πολεμική εκπαίδευση» τους ανθρώπους εντός του κτιριακού συγκροτήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA