Μενού
Αεροδρόμιο στη Βουδαπέστη
Αεροδρόμιο στη Βουδαπέστη | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Εγκλωβισμένοι για –περίπου– ένα 24ώρο παραμένουν στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης 100 Έλληνες, οι οποίοι είχαν πτήση για να γυρίσουν στην Αθήνα αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Έλληνας εγκλωβισμένος στη Βουδαπέστη μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες περίμεναν στο αεροδρόμιο, καταγγέλλοντας πως η εταιρεία δεν μεσολάβησε για την ενημέρωση αναβολής της χθεσινοβραδινής πτήσης.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την εταιρεία, ήμασταν παρατημένοι. Ούτε ένα κομμάτι ψωμί δεν μας έδωσαν για να φάμε, μείναμε νηστικοί όλο το βράδυ» υποστήριξε για την κατάσταση που βιώνει την τελευταία ημέρα.

««Δεν έχουμε μάθει ακόμη τι έχει συμβεί, οι ενημερώσεις που μας έχουν στείλει στο κινητό, δεν ξέρουμε αν αληθεύουν. Όλο το βράδυ μείναμε με λίγα μπουκάλια νερό, όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά. Ήμασταν παρατημένοι, στη μοίρα μας», συνέχισε, ενώ στο σημείο έχει μεταβεί ο Έλληνας πρέσβης, για να αξολογήσει την κατάσταση.

Παράλληλα, υποστήριξε πως «μικρά παιδάκια κοιμήθηκαν στις καρέκλες. Αυτά τα πράγματα είναι τραγικά και απάνθρωπα. Μας απειλούσαν ότι θα μας βάλουν φυλακή, επειδή υψώσαμε τον τόνο της φωνής μας».

Ταλαιπωρία για Έλληνες ταξιδιώτες σε Βιέννη: Εγκλωβίστηκαν σε λεωφορείο 

Τεράστια ταλαιπωρία βίωσαν 100 –περίπου– Έλληνες ταξιδιώτες στη Βιέννη, καθώς βρίσκονταν εγκλωβισμένοι επί 17 ώρες σε ένα λεωφορείο χωρίς τρόφιμα και νερό λόγω αποκλεισμένου δρόμου.

Ειδικότερα, η περιπέτεια για τους Θεσσαλονικείς ταξιδιώτες ξεκίνησε από την Πράγα, απ' όπου κατευθύνονταν για τη Βιέννη, ωστόσο λόγω έντονης χιονόπτωσης το λεωφορείο δεν μπορούσε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν.

Ο κ. Σάκης, επιβάτης του λεωφορείου με κατεύθυνση τη Βιέννη, μίλησε στην ΕΡΤ όπου ανέφερε πως «Ταλαιπωρηθήκαμε για 17 ώρες. Ξεκινήσαμε χθες στις 14:00 το μεσημέρι από την Πράγα για να πάμε στη Βιέννη, και μόλις μπήκαμε τώρα στην αυστριακή πρωτεύουσα« είπε αρχικά.

«Οι νταλίκες ήταν διπλωμένες, και από τη δεξιά λωρίδα έμπαιναν στην αριστερή καθώς γλιστρούσαν τα αυτοκίνητα από τη χιονόπτωση. Είχε περίπου 30 πόντους χιόνι, μέσα δεν υπήρχαν για να καθαρίσουν τον δρόμο, οπότε επικράτησε ένας μικρός πανικός. Στο δικό μας πούλμαν είμαστε 59, 60 άτομα μαζί με τον οδηγό και συνοδηγό, και εκτιμώ πως στο πιο πίσω λεωφορείο είχε ανάλογο κόσμο από την ίδια ταξιδιωτική εταιρεία» συνέχισε ο επιβάτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA