Κατευθυνόμενος πύραυλος από αέρος έπληξε την κατοικία όπου διέμενε στην Τεχεράνη ο Ισμαήλ Χανίγια με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του Al Jazeera, που επικαλείται ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πιθανότατα στις 02:00 τοπική ώρα, κατά τις ίδιες πηγές.
Το δίκτυο Fars Νews, το οποίο πρόσκειται τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, ανέφερε επίσης ότι ο Χανίγια βρισκόταν σε «ειδική κατοικία για βετεράνους πολέμου» στα βόρεια της Τεχεράνης και επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκε από «βλήμα από τον αέρα».
Ο γραμματέας του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σκοτώθηκε σε επιδρομή στην Τεχεράνη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, που κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση.
Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ ορκίστηκε να αφανίσει τη Χαμάς μετά την αιματηρή έφοδο σε κιμπούτς την 7η Οκτωβρίου.
Ο 62χρονος επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ήταν αυτοεξόριστος στην Ντόχα και παραβρέθηκε χθες Τρίτη στην Τεχεράνη στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Ιρανού προέδρου, Μασούντ Πεζεσκιάν.
Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, διεμήνυσε σε δική του ανακοίνωση πως η δολοφονία «δεν θα μείνει αναπάντητη».
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.