Μενού
Schumacher
Μίκαελ Σουμάχερ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Βαριά «καμπάνα» στην οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ πλήρωσε το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle, μετά από μήνυση για ψευδή συνέντευξη. 

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, σήμερα 55 ετών, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τότε που υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη σε ατύχημα στο σκι κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στις γαλλικές Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2013.

Η αυθαίρετη κίνηση του γερμανικού περιοδικού να δημοσιεύσει συνέντευξη που δημιούργησε με AI τεχνολογία, προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας Σουμάχερ που έκανε μήνυση. 

Το Δικαστήριο του Μονάχου επιδίκασε αποζημίωση 200.000 ευρώ. Εκπρόσωπος της οικογένειας επιβεβαίωσε στο Reuters την απόφαση που εκδόθηκε εις βάρος του ομίλου Funke, που εκδίδει το περιοδικό Die Aktuelle, χωρίς να κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο.

Οι εκδότες του περιοδικού που δημοσίευσε τη «συνέντευξη» του Μίκαελ Σουμάχερ, η οποία δημιουργήθηκε από Τεχνητή Νοημοσύνη, απέλυσαν την αρχισυντάκτρια και ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θρύλου της Formula 1.

Η οικογένεια Σουμάχερ τηρεί αυστηρή μυστικότητα σχετικά με την κατάσταση υγείας του πρώην οδηγού, με την πρόσβαση να περιορίζεται στους πιο κοντινούς του ανθρώπους.

Στο ντοκιμαντέρ του Netflix που είχε προβληθεί το 2021 για τον Σουμάχερ η σύζυγός του είχε δηλώσει: «Ο Μίκαελ είναι εδώ. Διαφορετικός, αλλά είναι εδώ, και αυτό μας δίνει δύναμη, νομίζω. Μου δείχνει ακόμα πόσο δυνατός είναι κάθε μέρα» προσθέτοντας: «μένουμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Μίκαελ καλύτερο και να βεβαιωθούμε ότι νιώθει άνετα. Και απλά να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA