Μενού
eurofighter.jpg
EUROFIGHTER TYHPHOON. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Milliyet η Τουρκία σχεδιάζει να αποτρέψει την προσωρινή αεροπορική υπεροχή της Ελλάδας στο Αιγαίο με την προμήθεια 40 μαχητικών Eurofighter. Το εν λόγω άρθρο έχει τίτλο «Μια εναέρια απάντηση στο σχέδιο της Ελλάδας για τα F-35».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η εκπαίδευση των πιλότων των μαχητικών αεροσκαφών και των πληρωμάτων συντήρησης πριν και μετά τις πτήσεις θα ολοκληρωθεί εντός δύο ετών.

«Έτσι, προβλέπεται ότι τα αεροσκάφη Eurofighter θα ενταχθούν ενεργά στο στόλο της Πολεμικής της Αεροπορίας το 2026», τονίζει η Milliyet.

Με την κίνηση αυτή, η Άγκυρα θα ακυρώσει το σενάριο προσωρινής αεροπορικής υπεροχής που σχεδιάζει να δημιουργήσει η Αθήνα με τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και F-35 από το 2028, εκτιμά η τουρκική εφημερίδα.

Τουρκία: Οι σκέψεις για τους πυραύλους

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι Eurofighter Typhoon είναι ικανό να εκτοξεύει εναέριους πυραύλους Meteor Beyond-Visual. «Ο πύραυλος Meteor που ενσωματώνει η Ελλάδα στα αεροσκάφη Rafale έχει εμβέλεια 200 χιλιομέτρων. Η Τουρκία υπολείπεται αυτής της εμβέλειας με την ικανότητα πυραύλων αέρος-αέρος του στόλου των F-16», επισημαίνεται.

«Το επόμενο διάστημα η τουρκική Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να εξισορροπήσει αυτή την ισχύ που έχει η Ελλάδα σε σενάρια αερομαχιών αποκτώντας τον πύραυλο Meteor και τα αεροσκάφη Eurofighter που μπορούν να τον εκτοξεύσουν», σημειώνει η Milliyet.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA