Μενού
MohamedAlFayed
Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος που ήταν ιδιοκτήτης των Harrods και Fulham FC, έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, 26 χρόνια μετά την ημέρα που ο γιος του, Ντόντι, σκοτώθηκε στο πλευρό της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας ήταν 94 ετών.

Η κηδεία του, σύμφωνα με την Daily Mail, τελέστηκε στο κεντρικό τζαμί του Λονδίνου στο Regents Park την Παρασκευή καθώς η ισλαμική παράδοση προστάζει πως η ταφή θα πρέπει να γίνεται το συντομότερο δυνατό, ιδανικά μέσα σε 24 ώρες.

Διαβάστε ακόμη: Πριν από 180 χρόνια, η Ελλάδα υπογράφει το πρώτο της μνημόνιο – Τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που ελήφθησαν

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Fulham, η οικογένειά του ανέφερε: «Η κυρία Mohamed Al Fayed, τα παιδιά και τα εγγόνια της επιθυμούν να επιβεβαιώσουν ότι ο αγαπημένος της σύζυγος, ο πατέρας τους και ο παππούς τους, Mohamed, πέθανε ειρηνικά την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023».

Ποιος ήταν ο Mohamed Al-Fayed

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1929 και μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1960, αποτελώντας την πρώιμη κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη του Ντουμπάι. Ξεκίνησε τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία στην Αίγυπτο, προτού γίνει σύμβουλος ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, του σουλτάνου του Μπρουνέι, το 1966. Αργότερα αγόρασε το House of Fraser, συμπεριλαμβανομένου του Harrods, με τα αδέρφια του, καθώς και το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, το οποίο κατείχε μέχρι το θάνατό του.

Ήταν παντρεμένος με τη Σαμίρα Κασόγκι από το 1953 έως το 1956 και είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον Ντόντι. Ο Ντόντι είχε σχέση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Σκοτώθηκαν και οι δύο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997. Μετά τον θάνατό τους διεξήγαγε μια μακρά εκστρατεία υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν δυστύχημα και ότι είχε σχεδιαστεί από τις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας. Ωστόσο, η γαλλική αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για δυστύχημα, το οποίο προκλήθηκε εν μέρει από υπερβολική ταχύτητα αλλά και από το υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του οδηγού Χένρι Πολ, σύμφωνα με το Sky News. Το 1985, ο Φαγιέντ παντρεύτηκε τη Φινλανδή και πρώην μοντέλο Heini Wathen με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά, την Τζασμίν, τον Καρίμ, την Καμίλα και τον Ομάρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA