Μενού
seismos maroko
Σεισμός στο Μαρόκο | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ο σεισμός των 7 Ρίχτερ στο Μαρόκο άφησε χιλιάδες νεκρούς. Ωστόσο για κάποιους ο τρόμος της δόνησης αντικαταστάθηκε με την ελπίδα αφού μία νέα ζωή ήρθε στον κόσμο. 

Η Χαντίτζα γέννησε το μωρό της λίγα λεπτά πριν γίνει ο ισχυρός σεισμός αλλά αναγκάστηκε να φύγει άρον-άρον από το νοσοκομείο διότι είχε δομική αστάθεια. 

Αν και η μητέρα και η κόρη δεν τραυματίστηκαν, το νοσοκομείο στο Μαρακές στο οποίο βρίσκονταν εκκενώθηκε. Μετά από έναν γρήγορο έλεγχο, τους ζητήθηκε να φύγουν μόλις τρεις ώρες μετά τη γέννα.

«Μας είπαν ότι έπρεπε να πάμε λόγω του φόβου των μετασεισμών», είπε η Χαντίτζα στο BBC. Μαζί με τον σύζυγό της, πήραν το μωρό από το νοσοκομείο, προσπάθησαν να βρουν ένα ταξί για να πάνε σπίτι τους, αλλά στη διαδρομή ενημερώθηκαν πως οι δρόμοι είχαν κλείσει λόγω κατολισθήσεων. 

 

Δεν είχαν τρόπο να φτάσουν μέχρι το σπίτι τους στο Ταντάρτ, περίπου 65 χιλιόμετρα από το Μαρακές, και κατέφυγαν σε μία σκηνή, σε πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στο Ασνί από τους πληγέντες. 

«Δεν έχω λάβει καμία βοήθεια από τις αρχές» κατήγγειλε, κρατώντας το παιδί της αγκαλιά.  «Ζητήσαμε από τον κόσμο κουβέρτες για να έχουμε κάτι να σκεπαστούμε. Έχουμε μόνο τον θεό», ανέφερε. 

Από το Σάββατο, έχουν καταφέρει να προμηθευτούν τα πολύ βασικά και είναι χαρακτηριστικό πως έχουν μόνο μια αλλαξιά ρούχα για το μωρό. Φίλοι τους ενημέρωσαν πως το σπίτι τους έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν έχουν ιδέα εάν είναι ακόμα κατοικήσιμο. 

Σεισμός στο Μαρόκο: 2.497 νεκροί 

Ο προσωρινός απολογισμός του σεισμού που έπληξε το Μαρόκο αυξήθηκε σε 2.497 τους νεκρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Στον προηγούμενο απολογισμό που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες οι νεκροί ανέρχονταν σε 2.122. Στην τελευταία του ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για 2.497 νεκρούς και 2.476 τραυματίες.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA