Μενού
 
Ο Antony Blinken | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες πολίτες θρηνούν στους δρόμους της Τεχεράνης, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δηλώνει ότι ενδεχομένως «ο ιρανικός λαός βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση» μετά τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί.

Σε ακρόαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, απάντησε στην ερώτηση του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ σχετικά με τα επίσημα συλλυπητήρια που απέστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, ότι «σίγουρα δεν είμαστε λυπημένοι για τον θάνατό του».

Ο Κρουζ ρώτησε επίσης αν πίστευε ότι «ο κόσμος είναι καλύτερος» μετά τον θάνατο του Ραϊσί.

Μπλίνκεν: Το σχόλιο για τον Ραϊσί

Η απάντηση του Άντονι Μπλίνκεν ήταν ότι «δεδομένων των τρομερών πραγμάτων στα οποία ενεπλάκη ως δικαστής και ως πρόεδρος, θα έλεγα ναι, είναι πιθανό ο ιρανικός λαός να είναι καλύτερα».

Ο γερουσιαστής Τζον Μπαράσο επέκρινε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα συλλυπητήρια του και χαρακτήρισε την κίνηση ως «σοβαρό λάθος».

Νωρίτερα ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ είπε ότι «είναι ντροπή να κυματίζουν μεσίστιες σημαίες στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη για να θρηνήσουν τον θάνατο του Ιρανού προέδρου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA