Μενού
poytin-kim giongk oyn
Συνάντηση Πούτιν - Κιμ Γιονγκ Ουν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Νέα τροπή ενδέχεται να πάρει ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την είδηση, που μεταδίδουν οι New York Times, ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αναμένεται το επόμενο διάστημα να επισκεφθεί τη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το αμερικάνικο μέσο, επικαλούμενο δικές του πηγές από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, κάνει λόγο πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα μεταβεί στη Ρωσία μέσα στον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο το ενδεχόμενο στήριξης της χώρας με όπλα, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η συνάντηση μεταξύ τους θα γίνει, όπως ακριβώς την προηγούμενη φορά. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα επιβιβαστεί στο αλεξίσφαιρο τρένο του και θα μεταβεί στη Ρωσία, στο Βλαδιβοστόκ συγκεκριμένα, στα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα, όπου θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής.

Οι προσδοκίες από τη συνάντηση

Ο Πούτιν θέλει να αγοράσει αντιαρματικά και άλλα βλήματα από τη Βόρεια Κορέα, ενώ ο Κιμ επιδιώκει να πάρει από τη Ρωσία προηγμένη τεχνολογία για δορυφόρους και πυρηνοκίνητα υποβρύχια, σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θα ήθελε επίσης να λάβει επισιτιστική βοήθεια.

Οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Άπω Ανατολής του Βλαδιβοστόκ για να παραστούν στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που είναι προγραμματισμένο για τις 10-13 Σεπτεμβρίου. Ο Κιμ σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αποβάθρα 33, όπου δένουν τα πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου στον Ειρηνικό

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA