Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Νικολά Σαρκοζί, έχοντας ολοκληρώσει μόλις 21 ημέρες στη φυλακή, αφού έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που προβλέπεται για τον Μάρτιο.
Στους όρους αποφυλάκισής του περιλαμβάνονται οι τακτικές επισκέψεις στην ανακριτική υπηρεσία αλλά και η απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής με εμπλεκομένους της υπόθεσης και με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Γαλλίας, που τον είχε επισκεφτεί μάλιστα στη φυλακή.
Με απόφαση του δικαστηρίου, ο Σαρκοζί δεν θα φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι, αλλά ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί στην περίπτωση καταδίκης του σε άλλη δίκη που αφορά το υπερβολικό προεκλογικό κόστος της καμπάνιας του το 2012.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, την οποία παρακολούθησε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Σαρκοζί χαρακτήρισε τη φυλακή «πολύ σκληρή εμπειρία».
Διαβάστε επίσης: Ο Νικολά Σαρκοζί στέλνει μήνυμα μετά την αποφυλάκισή του: «Η αλήθεια θα φανεί»
Στην πρώτη του δημόσια δήλωση μετά την αποφυλάκισή του, ανέφερε: «Ο νόμος εφαρμόστηκε. Διοχετεύω όλη μου την ενέργεια σε έναν στόχο – την απόδειξη της αθωότητάς μου. Η αλήθεια θα θριαμβεύσει».
- Καίτη Γαρμπή: «Πετσόκοψε» με τον πιο επικό τρόπο το viral φίλτρο του Instagram για τα '80s
- Ο διάλογος που δεν περιμέναμε ποτέ: Η Τούνη απαντά στον Μητσοτάκη με... σκόρδα και AI
- Η τελευταία συνέντευξη του Γιώργου Μαζωνάκη: Ο εγκλεισμός στο Δρομοκαΐτειο και η σχέση με την οικογένεια
- «Ροντέο» με Κυρανάκη - Παπακωστοπούλου: «Δεν θα μιλήσω για τον μισθό μου - Προσβάλλετε γυναίκα»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.