Μενού
samantha_abreu
Samantha Abreu | Instagram/samantha_abreu
  • Α-
  • Α+

Ανάμεσα σε διαφημίσεις για διαιτητικά προγράμματα, μηχανήματα γυμναστικής και «θαυματουργά» γκατζετάκια απώλειας βάρους, πολλοί άνθρωποι παραιτούνται πλήρως από την προσπάθεια για να χάσουν κιλά, όταν αποδεικνύεται πιο δύσκολη απ' 'ό,τι διάφοροι «γκουρού» υπόσχονται.

Μία νοσοκόμα από την Αυστραλία όμως λέει πως το κλειδί για την απώλεια βάρους δεν είναι ούτε τα ακριβά μηχανήματα και συμπληρώματα, ούτε η εξουθενωτική γυμναστική. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και πειθαρχία.

Με αυτό κατά νου, η 25χρονη Σαμάνθα Άμπριου, κάτοικος της Μελβούρνης, κατάφερε να χάσει σχεδόν 50 κιλά από την περίοδο του κορονοϊού, όπως γράφει η NY Post.

«Ως παιδί, δεν μου άρεσε η κίνηση. Θα έκλαιγα ακόμα και όταν πηγαίναμε βόλτες με τα πόδια», λέει η γυναίκα στο μέσο και προσθέτει: «Είχα και ορμές να τρώω υπερβολικά, σε σημείο να νιώθω δυσφορία», εκμυστηρεύτηκε.

Οι δύο αλλαγές που την «έσωσαν»

Λίγο πριν το ξέσπασμα του κορονοϊού, η νεαρή νοσοκόμα ερχόταν καθημερνά σε επαφή με πολλούς ασθενείς που είχαν καταλήξει στο νοσοκομείο έπειτα από χρόνια ανθυγιεινής ζωής. 

Στην κατάστασή τους έβλεπε τον μελλοντικό εαυτό της, αφού η διατροφή της και η ακινησία αύξαναν τις πιθανότητες να αντιμετωπίσει μία σωρεία προβλημάτων στη μετέπειτα ζωή της. Η περίοδος των lockdown όμως αποδείχθηκε η τέλεια ευκαιρία για να αλλάξει σελίδα.

Όπως είπε στο μέσο, έβαλε στη ζωή της δύο βασικές συνήθειες που, μέχρι σήμερα, της επέτρεψαν να χάσει σχεδόν 50 κιλά.

Καταρχάς, καθιέρωσε το καθημερινό περπάτημα. Έβαλε στόχο να κάνει 10.000 βήματα την ημέρα (περίπου 7 χιλιόμετρα) και τον τήρησε.

Παράλληλα, περιόρισε σημαντικά την ποσότητα επεξεργασμένου και «γρήγορου» φαγητού, καταναλώνοντας περισσότερες φυτικές τροφές και μαγειρευτά φαγητά, ενώ μείωσε και το μέγεθος των μερίδων της.

Αργά αλλά σταθερά, έφτασε από τα 117 κιλά στα 67 σήμερα, και μέρα με τη μέρα ανακτά την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία της. «Πριν γίνω νοσοκόμα, η δουλειά με εξουθένωνε, αλλά πλέον δεν μου λέει τίποτα. Είναι υπέροχο να νιώθεις πιο δυνατός, ελπίζω και άλλοι άνθρωποι να δουν τον εαυτό τους σε εμένα και να αλλάξουν τρόπο ζωής», δήλωσε η Σαμάνθα.

Το πρόγραμμα της Σαμάνθα

Η νοσοκόμα μοιράστηκε μάλιστα τι τρώει τυπικά σε μία ημέρα για να παραμένει fit, καθώς και πώς έμοιαζε πριν από μερικά χρόνια το διαιτολόγιό της:

Πριν ξεκινήσει

  • Πρωινό: Μπολ με γάλα και δημητριακά, τοστ με τυρί, αλλαντικά και σλος
  • Μεσημεριανό: Σάντουιτς/αποφάγια της προηγούμενης ημέρας
  • Βραδινό: Ψητό χοιρινό, σνακ και fast food

Το νέο της πρόγραμμα

  • Πρωινό: Δημητριακά ολικής άλεσης με φρούτα
  • Μεσημεριανό: Ψητό κοτόπουλο με ζυμαρικά
  • Βραδινό: Τυλιχτή πίτα με κοτόπουλο και λαχανικά
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA