Μενού
Αυτές οι οδοντογλυφίδες από άμυλο και σάκχαρα κάνουν πάταγο στο Tiktok
Αυτές οι οδοντογλυφίδες από άμυλο και σάκχαρα κάνουν πάταγο στο Tiktok | Youtube
  • Α-
  • Α+

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας αναγκάστηκαν να εκδώσουν προειδοποίηση προς το κοινό, καθώς σε ένα νέο tend οι χρήστες του TikTok έχουν αρχίσει να τηγανίζουν και να τρώνε οδοντογλυφίδες.

Σύμφωνα με τη New York Post, «Αυτό το προϊόν δεν είναι κατάλληλο προς κατανάλωση», έγραψε το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων της ασιατικής χώρας σε πρόσφατη ανάρτηση στο Twitter. «Η ασφάλειά τους δεν έχει επαληθευτεί».

Το παράξενο χόμπι

Αυτό το νέο trend περιλαμβάνει το τηγάνισμα οδοντογλυφίδων σε λάδι, που κάνει τις ίνες τους να φουσκώσουν, καθιστώντας τες εύκολες στην κατάποση, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στο TikTok, το Instagram και το YouTube.

Οι συγκεκριμένες οδοντογλυφίδες αντιδρούν έτσι στο τηγάνισμα διότι είναι βιοδιασπώμενες, και αποτελούνται από φυσικά άμυλα και σάκχαρα. Πολύ τις γαρνίρουν επίσης με μπαχαρικά και σκόνη τυριού για να τις κάνουν πιο ορεκτικές, αλλά το παράταιρο θέαμα δεν είναι καθόλου αστείο για τους αρμόδιους δημόσιας υγείας. 

Αν και τα συστατικά τους μπορεί να φαίνονται ακίνδυνα, οι υπεύθυνοι υγείας προειδοποιούν ενάντια στην κατάποση αυτών των προϊόντων, καθώς δεν έχουν εγκριθεί για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Οι οδοντογλυφίδες από άμυλο δεν είναι προϊόν προς κατανάλωση. Η ασφάλεια τέτοιων προϊόντων υγιεινής προβλέπεται με βάσει προδιαγραφές για τα συστατικά, τη διαδικασία παραγωγής και χρήσης τους, αλλά η ασφάλειά τους ως τρόφιμα δεν έχει προσδιοριστεί».

 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA