Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ντμίτρι Κόζακ, αναπληρωτής προσωπάρχης της ρωσικής προεδρίας, παραιτήθηκε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την αιτία ή τι θα κάνει στη συνέχεια.
Το ειδησεογραφικό μέσο RBC είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο Κόζακ είχε στείλει επιστολή παραίτησης και ότι εξετάζει διάφορες επιλογές για να απασχοληθεί στον επιχειρηματικό τομέα.
Σε ερώτηση για το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Ντμίτρι Νικολάγεβιτς Κόζακ παραιτήθηκε, με δική του πρωτοβουλία».
Ο Ντμίτρι Κόζακ ήταν αντίθετος στην εισβολή στην Ουκρανία
Ο Κόζακ είναι ένας από τους ελάχιστους υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους που τάχθηκαν κατά της εισβολής στην Ουκρανία το 2022. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Κόζακ είχε ιδιωτικά προειδοποιήσει τον Πούτιν να μην προχωρήσει στην πλήρους κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση, προβλέποντας έντονη αντίσταση από τους Ουκρανούς και σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία.
Φέτος, ο Κόζακ λέγεται πως υπέβαλε στον Πούτιν σχέδιο για την τερματισμό του πολέμου και την προώθηση εσωτερικών μεταρρυθμίσεων στη Ρωσία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, New York Times
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.