Μενού
Ο Μάικλ Πλατ
Ο Μάικλ Πλατ | Youtube
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιουσία του ανέρχεται σε 14,3 δισεκατομμύρια λίρες, ωστόσο η ταυτότητά του πλουσιότερου άντρα στη Βρετανία παραμένει κρυφή ακόμα και για πολλούς υφιστάμενούς του.

Ο 56χρονος Μάικλ Πλατ, παρά την τεράστια περιουσία του, παραμένει σε μεγάλο βαθμό αφανής, τόσο που ακόμα και ο ρεσεψιονίστ της εταιρείας του δεν ξέρει καν το όνομά του, όπως γράφει η Mirror.

Το 2000, ο Μάικλ και ο επιχειρηματίας Γουίλιαμ Ριβς συνίδρυσαν την επενδυτική εταιρεία BlueCrest Capital Management. Σε αντίθεση με τα περισσότερα hedge funds, λειτουργεί μοναδικά ως προσωπικό επενδυτικό όχημα για τους υπαλλήλους και τους ανώτερους συνεργάτες του, και έχει συγκεντρώσει δισεκατομμύρια λίρες για τον πλούσιο μεγιστάνα.

«Κροίσος» χαμηλών τόνων

Κι όμως, η χαμηλών τόνων διαγωγή του σημαίνει ότι ακόμη και ο ρεσεψιονίστ που εργάζεται στην είσοδο των κεντρικών γραφείων της BlueCrest στο Λονδίνο δεν γνωρίζει την ταυτότητά του. Ο Πλατ δεν έχει δώσει δημόσια συνέντευξη για πάνω από μία δεκαετία, ενώ φέρεται να μην ασχολείται καν με το προσωπικό του e-mail.

Δεν είναι λάτρης των παπαράτσι ή των φωτογραφήσεων. Το 2006, όταν ο Μάικλ και ο Γουίλιαμ έδωσαν συνέντευξη στους Times, αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν. Ο οικονομικός συντάκτης Πάτρικ Χόσκινγκ έγραψε: «Προστατεύουν την ιδιωτικότητά τους λυσσαλέα και απεχθάνονται τις τακτικές εμφανίσεις τους σε λίστες πλουσίων στις εφημερίδες».

Ωστόσο, όσο προσεκτικός και αν είναι, τα social media τον έχουν πιάσει στα «πράσα» μερικές φορές. 

Το 2019, έγινε viral επειδή καυχιόταν για την περιουσία του μέσα σε ταξί στη Νέα Υόρκη.

Όταν ο ταξιτζής ρώτησε τι δουλειά κάνει, ο Πλατ με αυτοπεποίθηση χαρακτήρισε τον εαυτό του ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA