Μενού
Ο ιδιοκτήτης των Tacos Tacos
Ο ιδιοκτήτης των Tacos Tacos | Youtube
  • Α-
  • Α+

Το αμερικανικό όνειρο μπορεί να έχει παλιώσει, αλλά δεν έχει πεθάνει. Αυτό μας θύμισε πρόσφατα ένας ιδιοκτήτης αλυσίδας φαστ φουντ από το Τέξας, ο οποίος κατάφερε από «απόκληρος» να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας της εστίασης.

Όπως γράφει η Sun, ο άντρας έδωσε συνέντευξη σε ρεπόρτερ του καναλιού School of Hard Knock στο Youtube, αναπολώντας της μέρες όταν ζούσε μέσα στο αυτοκίνητό του, και κοιμόταν σε πάρκινγκ επειδή δεν είχε δικό του σπίτι. 

Ο δημοσιογράφος προσέγγιζε επιχειρηματίες μεγάλων franchise σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους του Τέξας, ρωτώντας για τις ιστορίες επιτυχίας του. Πρώτα προσέγγισε το εν λόγω άντρα, ο οποίος δήλωσε πως άρχισε να αλλάζει τη ζωή του όταν αποφάσισε πως «δεν είχε τίποτα να χάσει».

Από τον πάτο στην κορυφή

Έχοντας απελπιστεί από την ανέχεια, άρχισε να δουλεύει «σαν το σκυλί» όπως είπε. Με τα χρόνια, κατάφερε να μαζέψει αρκετά χρήματα για να στήσει έναν μικρό πάγκο με τάκο σε ένα τοπικό βενζινάδικο, τον οποίο λειτουργούσε μαζί με τη σύζυγό του.

«Απλά πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου, να δουλεύεις σκληρά και τα υπόλοιπα θα συμβούν από μόνα τους», δήλωσε. Πλέον, περήφανα δηλώνει ιδιοκτήτης αλυσίδας φαστ φουντ, με 5 εστιατόρια και 100 υπαλλήλους στη δούλεψή του.

Δέκα χρόνια αφού ξεκίνησε με τον ταπεινό πάγκο του, πλέον έχει κάνει περιουσία 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Δεν πήγα καν στο Πανεπιστήμιο. Τι έχουν να με διδάξουν άνθρωποι που δεν έχτισαν δική τους επιχείρηση;», είπε. Και συνέχισε: «Το βασικό είναι να ξυπνάς νωρίς. Δεν έχει σημασία πόσα λεφτά έχεις ή πόσους πελάτες, απλά συνέχισε να δουλεύεις σκληρά. Γιατί σε εκείνη τη φάση, τι έχεις να χάσεις;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA